Імміграція в Польщу. Як батькам відправитися слідом за дитиною?

6116
Facebook Twitter
Імміграція в Польщу. Як батькам відправитися слідом за дитиною?

Дана стаття буде корисна всім батька студентів іноземних ВНЗ, зокрема Польщі, бо розглядає всі допустимі можливості імміграції в польську республіку слідом за дитиною.

Якщо батьки відправили дитину здобувати вищу освіту в кращі ВНЗ Республіки Польща, та самі бажають відправитися слідом за дитиною та там влаштуватися, то, на сьогодні, у них є кілька варіантів, як це можна організувати. Перевагами такого кроку є те, що, по-перше, дитина буде постійно під наглядом, по-друге, сім'я буде разом, по-третє, можна добре та комфортно організувати побут в європейському цивілізованому суспільстві. Завдяки тому, що польська держава постійно переглядає та вдосконалює закони, які стосуються іноземних громадян, існує ймовірність отримати посвідку на проживання з подальшим оформленням ПМП, без особливих витрат часу та сил. Дана стаття буде корисна всім батька студентів іноземних ВНЗ, зокрема Польщі, бо розглядає всі допустимі можливості імміграції в польську республіку слідом за дитиною.

Як влаштуватися в Польщі на тривалий термін?

З поточного року, чинності набрала домовленість про безвізовий режим України з країнами Європейського Союзу та ще кількома державами, але вона передбачає знаходження на території іноземних країн не більше дев'яноста днів. Тому, проживати та працювати в РП, виїхавши за такими умовами — забороняється. Єдине, що можуть зробити батьки абітурієнта, який вступив в польську установу вищої освіти, після підтвердження від ВНЗ про зарахування, особисто відвезти та передати оригінали документів до університету. Щоб знаходиться поруч тривалий час, потрібно, або відкрити національну польську візу категорії D, або оформити Карту побиту. До речі, компанія UP-STUDY пропонує, для всіх батьків, діти яких вступили з допомогою нашого центру, повну інформаційну підтримку в питанні, що стосується оформлення візи. Розглянемо більш детально обидва варіанти:

1. Якщо абітурієнт має Карту Поляка, та на її підставі відкривав національну візу, то, в більшості випадків, в цей самий час можна претендувати і на візу для батьків. Коли віза у студента вже відкрита, тоді цей варіант не актуальний.

2. Якщо ж вдалося знайти довгострокову роботу, то на цій підставі можна оформити Карту Побиту, яка, згодом, дозволить влаштуватися на постійне місце проживання.

Документальна сторона оформлення Karta Pobytu

Цей документ вигідний для оформлення тому, що надає такі ж права, як і польським громадянам, за винятком можливості голосування. Також, зручніше ніж оформлення візи, адже дозволить, по закінченню року, а саме на такий термін вона видається на підставі трудового договору, продовжити її ще на три роки. До переліку необхідних документів відносяться:1. Анкета, яка заповнюється друкованими літерами, польською мовою, у двох примірниках.2. Фото — 4 штуки, можна навіть зробити в місці подачі документів, до 25-ти злотих.3. Закордонний паспорт та копії всіх сторінок.4. Квитанція про оплату послуг оформлення.5. Страховий поліс, який може покрити вартість лікування в РП.6. Підстава для отримання Карти, на основі роботи — трудовий договір.7. Надання відбитків пальців.8. Документ, який підтвердить фінансову спроможність і джерела стабільного доходу.

Будьте уважні, в різних містах можуть зажадати додаткові документи, такі як свідоцтво про народження та шлюб, документи на власність та нерухомість, свідоцтво про прописку. Термін розгляду до 45 днів, але його планують найближчим часом переглянути і скоротити.

З викладеної інформації випливає, що відправитися в слід за дитиною до Республіки Польща не так складно, головне — мати на це вагомі підстави. Обираючи життя та навчання на польській території, Ви гарантуєте стабільне європейське майбутнє для себе та своєї сім'ї. Також, однією з приємних переваг є те, що Ви зможете разом зі своїми близькими подорожувати європейськими країнами, дізнаватися незнайомі культури та заводити нові, цікаві та корисні знайомства.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини