Ідентифікатор студента — зручності та додатки у ВНЗ Польщі

12715
Facebook Twitter
Ідентифікатор студента — зручності та додатки у ВНЗ Польщі

З самого початку навчання, кожен громадянин зобов'язаний використовувати докази ідентичності. У початковій школі, середній школі, технікумі, школі промисловості, закладах вищої освіти, на курсах підвищення кваліфікації — всюди.

З самого початку навчання, кожен громадянин зобов'язаний використовувати докази ідентичності. У початковій школі, середній школі, технікумі, школі промисловості, закладах вищої освіти, на курсах підвищення кваліфікації — всюди. У польських середніх та вищих навчальних закладах воно зветься учнівський ідентифікатор. Однак з часом учень отримує додаткові документи. У віці 18 років ним є посвідчення особи, а в деяких випадках водійське посвідчення. Тим не менш, є ще один сертифікат посвідчення особи, який можна отримати в університеті Республіки Польща — це студентська легітимація.

Що являє собою студентська легітимація?

Це документ, який засвідчує, що Ви маєте статус студента та відвідуєте заняття в університеті стаціонарно. Система його отримання не змінилася, як і в попередні роки навчання в університетах РП, ідентифікатор повинен бути завойований кожен семестр або триместр, щоб зберегти його дійсність. Цей документ можна використовувати в якості посвідчення особи, оскільки він містить Ваше ім'я, дату народження, адресу (для іноземних учнів польських ВНЗ, адресою є та, за якою Ви замельдувались), ідентифікаційний номер студента та т.п. Наявність даного посвідчення у багатьох установах надає безліч можливостей.Легітимація студента польського ВНЗ — це, в першу чергу підтвердження особи, але вона має багато застосувань. Одна з них — можливість використовувати її при проїзді громадським транспортом у кожному конкретному місті Польщі.

Завдяки наявності такого ідентифікатора, Ви можете легко їздити автобусами/трамваями з щомісячним квитком, придбаним зі знижкою у 50%. Студент має право розраховувати на зниження вартості у культурних установах, таких як кінотеатри, театри та навіть зоопарк. Варто дізнатися місця, де є знижки, тому що навіть ряд лабораторій, студентам з чинною легітимацією, пропонують безкоштовне відвідування один раз на тиждень, або можливі інші пільги.

Електронний ідентифікатор та номер студента

Оскільки у всіх студентів польських університетів є доступ до Інтернету, також можливо створювати електронні ідентифікаційні картки учнів ВНЗ. На даний час, для цього використовується платформа USOSweb, яку впровадили та активно використовують більшість університетів РП. Завдяки цьому кожен студент має можливість подивитися, які заняття він відвідує, коли у лекторів є консультації, який графік занять або чи є можливість вибрати заняття фізкультурою з іншою групою.

Індивідуальним номером студента є багатозначний «код», який кожен студент отримує після зарахування до обраної освітньої структури. Він використовується для ідентифікації учня. Також є лектори та інші викладачі, які вимагають, щоб Ви записували ідентифікаційний номер студента на іспитах у підписі.

З викладеної інформації випливає, що студентська легітимація не тільки вкрай потрібна при навчанні у польських установах вищої освіти, вона ще й корисна, оскільки надає різні пільги. Звичайно, не варто забувати, що даний ідентифікатор вимагає постійного підтвердження (кожен семестр або триместр, в залежності від ВНЗ), адже з простроченням цього документа, придбані зі знижкою квитки на транспорт не діють. Фахівці UP-STUDY підкреслюють, що також потрібно враховувати, що використовувати його з метою економії мають право лише особи, які не досягли 26-річного віку. Проте це дуже приємний бонус до якісної освіти в Польщі.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини