7 крутих професій після вивчення сербської або болгарської філології

8584
Facebook Twitter
7 крутих професій після вивчення сербської або болгарської філології

Кажуть, що після вивчення філології єдиний шлях — професія вчителя. Ця думка людей, які не знають фахівців, які закінчили цей напрямок. У цій статті ми доведемо що у них багато цікавих вакансій!

Вам не критично потрібно мати план того, що будете робити після закінчення навчання в одному з університетів Республіки Польща. Але доречно перевірити, які найбільш цікаві професії зайняті випускниками сербської та болгарської філології, якщо Ви вирішили вивчати один з цих напрямів. Якщо Балкани знаходяться у колі Ваших інтересів, з'являться виняткові перспективи працевлаштування.

Зазвичай кажуть, що після вивчення філології буде єдиний шлях — професія вчителя. Ймовірно, це думка людей, які не знають спеціалістів, котрі закінчили філологічний напрям. Вивчивши історію випускників сербістики та болгарства, легко помітити, що у них багато вакансій, та вони цікаві!

Топ 7 видів діяльності, яким можуть присвятити себе філологи

Фахівці UP-STUDY підкреслюють, якщо Ви бачите себе філологом, але оточення стверджує, що буде складно реалізувати потенціал, варто йти наміченим шляхом та на це є кілька причин. Пропонуємо розглянути наступні професії, яким можна присвятити себе, закінчивши сербську або болгарську філологію.

  1. Гід або резидент у туристичному офісі. Вивчаючи сербську та болгарську мови, можна познайомитися не тільки з ними з нуля, але заглибитися у культуру країн. Це відкриває шлях для роботи у туристичних агентствах в якості гіда. Звичайно, потрібно нести відповідальність за поїздку та керівництво нею, але хіба це не свобода? Цікавий варіант — бути резидентом, тоді розміщення співробітника відбувається коштом офісу, наприклад, у Белграді або Софії, та можна насолодитися приємним пригодою.
  2. Копірайтер/Стратег у рекламному агентстві. Багато випускників філологічних факультетів легко знаходять роботу у рекламних агентствах. Це перший крок до великого світу брендів, відомих імен та загальнонаціональних проєктів. Як копірайтер, він відповідає за створення контенту, придумування паролів та цілих рекламних кампаній, написання сценаріїв для телевізійної реклами та ін. Стратег є важливою ланкою агентства. «Мудра голова» — він планує хід всієї кампанії, підказує, які цінності має просуватися та де показувати рекламу.
  3. Спеціаліст в іноземній філії корпорації. Значна кількість випускників сербської або болгарської філології працюють у представництвах польських компаній у країнах Балканського півострова або у штаб-квартирі іноземних компаній, які також працюють на польському ринку. Мова йде про такі великі компанії, як Coca-Cola. Випускники цих двох спеціальностей неоціненні для таких організацій, тому що вони дуже добре знають болгарську або сербську мови, розбираються у культурних нюансах та сприяють контакту з Польщею.
  4. ЗМІ. Завдяки відмінним мовним навичкам, якими можуть похвалитися випускники розглянутих спеціальностей, вони часто знаходять роботу на таких посадах, як редактор або контент-менеджер. Це не тільки редакції журналів, а й інтернет-видавництв, агентства, які створюють контент для спілкування у Facebook. Деякі ведуть блоги про подорожі або культуру, або роблять відео на каналах Youtube.
  5. Культурні центри. Слов'янські дослідження, у тому числі сербістика та болгарство, не існує у відриві від культури — вони глибоко занурені у неї. Під час отримання освіти, можна навчитися розуміти мистецтво у різних його проявах та розбиратися у культурних аспектах, що відкриє шлях для роботи у культурних центрах — галереях, музеях та фестивалях різного роду.
  6. Перекладач/коректор. Перевагою таких спеціальностей є можливість вивчати основи мови через заняття тільки з носіями. Жодна мовна школа не дасть таких знань та інструментів для вивчення болгарської або сербської, як вивчення славістики. Тому багато людей влаштовуються на роботу в якості перекладача або коректора, а оскільки фахівців, які знають ці дві мови, мало, випускники не скаржаться на кількість роботи та заробіток.
  7. Дипломатія. Це важливий напрямок роботи, на практиці він не нудний та не жорсткий.

Робота у дипломатії — це зайнятість, безпосередньо пов'язана з людьми та роботою над взаєминами. Зазвичай це пов'язано з діяльністю на державних посадах, що приносить з собою впевненість у завтрашньому дні та стабільні умови праці. Випускники високо цінуються у цих колах через їх відмінне знання місцевої культури та мови, що відкриває шлях для міжнародних контактів.

Отже, філологи, які спеціалізуються на болгарській або сербській мовах, котрі отримали диплом у РП, не залишаться без роботи. Втім, аналогічна ситуація складається і для випускників, які вивчали азіатські або романські мови. Стереотип щодо філології зжив себе, адже прагматичні дипломовані фахівці завжди знайдуть роботу до душі.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини