5 професій для людей з міцними нервами

5659
Facebook Twitter
5 професій для людей з міцними нервами

Стаття буде цікавою особливо тим абітурієнтам польських ВНЗ, котрі перебувають на стадії вибору напрямку дослідження, які хочуть поєднати майбутню роботу зі своєрідним «щоденним адреналіном»

Відомо, що робота може бути стресовою та напруженою. Тим не менш є професії, в яких ці терміни є просто великим зменшенням. Кожна молода людина, яка закінчила школу, може вибрати професію на свій розсуд, та, що для одних є огидним, дивним, жахливим виглядом діяльності, в інших викликає непідробний інтерес. Стаття буде цікавою особливо тим абітурієнтам польських ВНЗ, котрі перебувають на стадії вибору напрямку дослідження, які хочуть поєднати майбутню роботу зі своєрідним «щоденним адреналіном», оскільки ми розповімо про нетривіальні професії.

Хто хотів би робити таку роботу? ТОП 5 видів діяльності, які потребують стабільної нервової системи

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY підкреслюють, що немає ганебних професій, і будь-яку роботу хтось повинен виконувати. Причому деяким людям нудно, наприклад, перебирати документацію або малювати в графічних редакторах. Їм подавай місця злочинів, докази, докази та інші атрибути професій, які здатні полоскотати нерви. Розглянемо найбільш «лякають», але від цього цікаві види робіт, для людей, що шукають незвичайну діяльність:

1. Спеціаліст з дезінфекції місць злочину та смерті. Це не поліціянти, які прибирають місце злочину після розслідування. Цим займаються спеціальні компанії, послуги яких найчастіше замовляються сім'ями, охочими привести житлові приміщення, де стався інцидент у норму.

Дезінфікуються поверхні, очищаються предмети та меблі, які могли бути у контакті з кров'ю та іншими виділеннями тіла. Вони навіть ламають підлоги, якщо запах дуже сильний. Коротко кажучи: вони гарантують, що кімната або будинок стануть чистими та безпечними.

2. Танатопрактик (Tanatopraktyk) — це людина, яка останньою має справу з тілом померлого перед похованням. Його завдання — підготувати труп, який буде розкритий у присутності рідних та друзів на похоронах. Він зберігає тіло, захищає, бальзамує, одягає та фарбує, та у деяких випадках, якщо естетичний вигляд порушений (наприклад, жертви транспортних пригод) він відновлює його таким чином, щоб небіжчик виглядав прийнятно (не лякаючи).

3. Судмедексперт. Як патоморфолог, судовий лікар займається розтином. Захищає сліди на тілі, описує травматичні та хворобливі зміни. Зрештою, звичайно, він відкриває тіло, досліджує стан органів — їх розміри та вагу, а також бере зразки для аналізу, щоб визначити обставини та причину смерті.

4. Водолаз на державній службі. Дайвінг зазвичай асоціюється з відпочинком та задоволенням, але людині, що виконує цю діяльність на державній службі, іноді доводиться стикатися з важкими та неприємними умовами. Його головне завдання — обшукувати водосховища, щоб знайти людей, які потонули або жертв злочинів, чиї тіла могли бути залишені у воді. Це часто займає багато годин, при низьких температурах та погану видимість. Уявіть собі картину, яка чекає дайвер, коли він, нарешті, знаходить тіло у темряві.

5. Фахівці з очищення місць від мертвих тварин. Це люди, які чистять місця та прибирають тіла тварин, які потрапили на дорогу. Ця робота, у порівнянні з попереднім видом діяльності, виглядає не так уже й погано та, можливо, вона найменш радикальна у цьому списку. Тим не менш варто визнати, що відшкрябування з гарячого асфальту плоті може бути трохи неприємним.

Отже, представлені професії вимагають певної моральної підготовки та витримки. Але, як раніше було помічено, такі спеціальності лякають далеко не всіх. А тим, хто у жаху від них, варто віддати перевагу менш радикальним напрямкам, наприклад, бізнес-спеціальностям, які приносять стабільний високий дохід та мають попит серед локальних та міжнародних роботодавців.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини