Кращі університети у Варшаві. Чи завжди краще вибирати столичні ВНЗ?

5831
Facebook Twitter
Кращі університети у Варшаві. Чи завжди краще вибирати столичні ВНЗ?

У цьому нарисі ми розкажемо про кращі для іноземців університети Варшави, а також розглянемо освітні структури інших міст, котрі доцільно обирати.

Сфера вищої освіти Республіки Польща вже давно зарекомендувала себе як одна зі стійких європейських систем, яка здатна задовольнити попит не тільки локальних абітурієнтів, а й іноземних громадян. Проте питання вибору найбільш перспективної установи вищої освіти є відкритим з двох причин. По-перше, у кожного кандидата на навчання в Польщі своє уявлення та вимоги до університету, а також індивідуальне бачення перспективності структури, яка здатна задовольнити запит. По-друге, конкуренція починається не після закінчення установи освіти, а значно раніше, ще під час вибору університету, оскільки, без трудового досвіду роботодавець буде орієнтуватися на статус закінченого ВНЗ, щоб скласти думку про потенційного співробітника. У цьому нарисі ми розкажемо про кращі для іноземців університети Варшави, а також розглянемо освітні структури інших міст, котрі доцільно обирати.

Перспективні університети Варшави

З давніх-давен вважалося престижним здобувати вищу освіту в університетах столиці, та Республіка Польща тому не виключення. У Варшаві зосереджено понад 40 освітніх установ, як державного, так і приватного характеру. Як показує практика та багаторічний досвід фахівців центру польської освіти UP-STUDY, українцям й іншим іноземцям більш перспективно вчитися у приватних ВНЗ, оскільки останні активно рекомендують та просувають студентів на міжнародний та глобальний ринок праці, завдяки взаємовигідним відносинам із закордонним бізнесом. Розглядаючи кращі університети Варшави, варто звернути увагу на наступні структури:

1. Академія фінансів та бізнесу Вістула (Akademia Finansów i Biznesu Vistula) — інтернаціональний ВНЗ з великим вибором спеціальностей, широким викладацьким складом та лояльною платою за навчальний рік.

2. Академія Громадських Наук (Społeczna Akademia Nauk w Warszawie) — еталон освіти Польщі, який, з недавніх пір, став доступний й українським кандидатам.

3. Університет Психології та Гуманітарних Наук (Szkoła Wyższa Psychologii Społeczne) — має визнання серед роботодавців та студентів Європи, а також відрізняється високим рівнем викладання.

4. Варшавський Університет Менеджменту (Wyższa Szkoła Menedżerska) — провідний ВНЗ бізнес-спрямованості Східної Європи, він став популярний завдяки міжнародним практикам.

5. Університет Сівітас (Collegium Civitas) — незалежний освітній заклад, який має індивідуальний підхід до кожного учня.

Чи завжди варто вибирати столичні університети?

Однозначної відповіді не може бути, але, в різних ситуаціях можна віддати перевагу університетам інших міст. При виборі ВНЗ з іншою локацією, варто приділити увагу наступним деталям:— близькість до інших європейських держав;— розвиненість різних сфер діяльність;— розміщення у місті центральних офісів міжнародних компаній;— наявність статусу типу: центр логістики, науки, досліджень, бізнесу або академічний центр.Якщо вибирати польські університети поза Варшавою, експерти UP-STUDY рекомендують такі структури: Університет Бізнесу у Вроцлаві, Університет Банківської Справи у Вроцлаві та Познані, Громадська Академія Наук Лодзі та Кракова.

Отже, в столиці Польщі багато престижних ВНЗ, серед яких іноземним громадянам більш доцільно вибрати приватні структури. Не завжди локація — це гарант якості, тому потрібно звертати увагу на додаткові аспекти, такі як: співвідношення між ціною та якістю, обширність вибору спеціальностей, міжнародні програми та інше. А взагалі, отримати необхідні знання можна у будь-якому навчальному закладі, головне — докласти належних зусиль та паралельно здобувати додаткові навички, які зроблять Вас ще більш конкурентоспроможним на ринку праці.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини