Чи є можливість отримати освіту у напрямку спорту у Польщі?

4325
Facebook Twitter
Чи є можливість отримати освіту у напрямку спорту у Польщі?

У наведеній статті ми надамо інформацію щодо того, де вивчати фізичне виховання, яке майбутнє чекає випускників після отримання диплома, та до яких напрямків є доступ у абітурієнтів польських університетів.

Спортивні дослідження — це той напрямок, який можуть відвідувати люди, котрі пов'язують своє майбутнє з різними областями теорії та практики фізичного виховання. Для цього типу спеціалізації у вищих навчальних закладах Республіки Польща найчастіше вибирають людей, які займаються грою у футбол чи практикують інші дисципліни. Проте, кожен може досягти успіху у вивченні спорту. У наведеній нижче статті ми надамо інформацію щодо того, де вивчати фізичне виховання, яке майбутнє чекає випускників після отримання диплома, та до яких напрямків є доступ у локальних та іноземних абітурієнтів польських університетів.

Заняття спортом. Де у Польщі можна отримати відповідний диплом?

Напрями, пов'язані зі спортом, можна знайти в Академії фізичного виховання (Akademii Wychowania Fizycznego), яка має відділення майже в усіх великих містах Польщі. Є також професійні курси та спеціалізації у приватних університетах. Фахівці центру польської освіти UP-STUDY рекомендують абітурієнтам, які бажають віддати перевагу напрямкам, пов'язаним з фізичною культурою, звернути погляди на Ольштинський Університет (Olsztyńska Szkoła Wyższa). Ця установа освіти пропонує навчання за трьома напрямками з платою у 1000 євро за навчальний рік. Кандидати на навчання можуть вибрати одну з наступних спеціальностей:

  • спортивний аніматор для дітей та молоді;
  • спортивний інструктор та відпочинок;
  • вчитель фізкультури.

Навчання на бакалавраті з польською мовою викладання триває 6 семестрів, повних три навчальні роки. Диплом даного ВНЗ високо цінується у своєму секторі.

Щоб вступити до спортивного університету, від абітурієнтів вимагається складання шкільних іспитів з іноземної мови з високим балом. Інші предмети також беруться до уваги, але найбільш важливим є фітнес-тест, який повинен виконувати кожен, хто приєднується до спортивного напрямку.

Робота після отримання диплома у напрямку занять спортом

Заняття спортом дають випускникам великі можливості знайти роботу. Основним прикладом є роль учителя фізкультури на кожному етапі навчання. Проте, ці типи напрямків також дозволяють шукати місце працевлаштування в інших установах спортивної культури, таких як футбольні клуби, фітнес-клуби, спортивні зали та басейни.

Заняття спортом — це не тільки фізична активність, знання структури людського тіла та психології, це також знання про управління організаціями, які займаються керуванням командою з даної дисципліни та виступають на чемпіонатах.

Приклади трендів з майбутнім у спорті

1. Фізичне виховання. Основна область спортивних досліджень. Вона навчає своїх студентів на тренерів та вчителів фізкультури у школах, закладах вищої освіти.

2. Спортивна журналістика. Окрема область, пов'язана зі спортом. Однак, це не вимагає завершення досліджень, пов'язаних з фізичним вихованням. Студентам, які бажають стати спорт-журналістом, досить отримати освіту в одному з ВНЗ на факультеті «Журналістика», це може бути як бізнес-університет, так і будь-який інший, орієнтований на гуманітарні науки.

3. Спортивний менеджмент. Стати експертом у цьому напрямку також можна, отримуючи освіту не у профільному закладі. Управління організацією, яка керує командою дисциплін, є дуже добре оплачуваною роботою.

4. Психологія у спорті. Психологія може бути спортивним майбутнім, тому що багатьом професіоналам, які виступають на чемпіонаті, потрібна психологічна підготовка.

Отже, ті молоді люди, які бажають навчатися у Польщі у напрямку фізичної культури, мають кілька варіантів університетів та спеціальностей на вибір. Також, маючи пристрасть до спорту, але з позиції оглядача, завжди можна займатися спортивною журналістикою або управлінням. Спорт — це покликання, яке можна перетворити у хороший дохід. Але, не маючи пристрасті до нього, не варто вибирати профільні університети, краще віддати перевагу одній з бізнес-спеціальностей, з яких більш зручно перепрофілюватися, у разі зміни пріоритетів.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини