25 кращих університетів Європи та світу з вивчення медицини

6746
Facebook Twitter
25 кращих університетів Європи та світу з вивчення медицини

Багато молодих людей прагнуть до того, щоб отримати високооплачувану професію. У статті ми розглянемо топові університети світу та Європи, які, крім іншого, є кращими для вивчення у них медицини.

Багато молодих людей прагнуть до того, щоб отримати високооплачувану професію, яка дозволить бути соціально корисним та допомагати людям. Зважаючи на це, та, якщо є реальні таланти до хімії, біології, а також відсутність страху брати на себе відповідальність за життя та здоров'я іншої людини, випускники закладів середньої освіти вибирають медичні університети. Чи багато у світі відповідних профільних ВНЗ? Насправді, у кожній країні вони є, але, варто зауважити, що не завжди потрібно вибирати саме мед.заклад, щоб отримати необхідну спеціальність. Як показує рейтинг, складений на основі списку QS World University Rankings, який щорічно створює зіставлення, що оцінюють загальну активність університету, наукові області та області навчання, у ВНЗ широкого профілю можна отримати потрібну медичну професію на найвищому рівні. У статті ми розглянемо топові університети світу та Європи, які, крім іншого, є кращими для вивчення у них медицини.

ТОП 25 ВНЗ, які є кращими у світі для отримання у них мед.спеціальності

У рейтингу курсів було оцінено більш ніж 10000 напрямків. Програми проводяться в університетах у всьому світі. Для кожного з 30 напрямків були відібрані кращі 200 програм. Нарешті, з майже 3000 оцінюваних установ, до рейтингу включили близько 700. Подивімося, де найкраще вивчати медицину. У список цього престижного курсу були включені кращі університети світу, в яких домінують американські школи. Також увійшли ті, які більшою мірою доступні студентам з Польщі. До речі, в Європі теж можна отримати гарну освіту! Розглядаючи рейтинг, звертаємо Вашу увагу на те, що перший числовий показник — відповідає позиції в Європі, другий — у світі. Перелік складено у порядку зростання, тобто наприкінці буде той ВНЗ, який відповідно до QS World University Rankings 2019 за спеціальностями визначено як найбільш перспективний для вивчення медицини.

1. Людвіг-Максиміліан-Університет Мюнхена — 14, 44.

2. Цюріхський університет — 13, 41.

3. Манчестерський університет — 12, 40.

4. Лейденський університет — 11, 36.

5. Університет Копенгагена — 10, 34.

6. Гейдельберзький університет — 9, 31.

7. Единбурзький університет — 8, 29

8. Університет Еразмус Роттердам — ​​7, 27.

9. Королівський коледж Лондона — 6, 19.

10. Каролінський інститут — 5, 16.

11. Університет Дьюка — 15 місце у світі.

12. Університет Торонто — 14 місце у світі.

13. Колумбійський університет — 13 місце у світі.

14. Мельбурнський університет — 12-я позиція у світі.

15. Університет Пенсільванії — 11 у світі.

16. Імперіал Коледж Лондон — 4, 10.

17. Каліфорнійський університет у Сан-Франциско — 9-й у світі.

18. UCL (Університетський коледж Лондона) — 3, 8.

19. Єльський університет — 7 місце у світі.

20. Університет Джона Хопкінса — 6-й у світі.

21. Каліфорнійський університет у Лос-Анджелесі (UCLA) — 5 місце у світі.

22. Стенфордський університет — 4 у світі.

23. Кембриджський університет — 2, 3.

24. Оксфордський університет — 1, 2.

25. Гарвардський університет — 1 місце у світі.

Чи вигідно вчитися у Польщі на медичних напрямках?

По-перше, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що, бажаючи, отримати деякі спеціальності, такі як, наприклад, сестринська справа, акушерство або дієтика для фізично активних людей, не обов'язково вибирати профільний ВНЗ. Досить віддати перевагу бізнес-університету з відповідним факультетом. Якщо хочеться вчитися саме у медустанові, у Польщі їх не менш ніж 10, тому вибір цілком достатній. Перевага отримання освіти у медуніверситетах РП у тому, що вони надають навчання на високому рівні, водночас як вартість навчального року знаходиться на прийнятному рівні.

Підсумовуючи, підкреслимо, що, безсумнівно, навчання у будь-якому з перерахованих вище університетів принесе позитивні плоди, але не варто забувати, що й без престижу ВНЗ, медичний напрямок є одним з найдорожчих.

З огляду на видатні досягнення освітньої структури, річна плата ставатиме ще вище. Для багатьох європейців ціна навчання у будь-якому з університетів, які увійшли до рейтингу є основним бар'єром. Але, не варто засмучуватися, у Польщі є ВНЗ, які можуть стати гідною альтернативою, причому, це не обов'язково вузькопрофільні структури.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини