15 залізничних маршрутів Європою, які економлять час та допомагають захистити навколишнє середовище

2278
Facebook Twitter
15 залізничних маршрутів Європою, які економлять час та допомагають захистити навколишнє середовище

У цій статті ми розглянемо популярні маршрути європейськими країнами, які, при відправленні потягом, приносять менше шкоди та злоякісних викидів.

Від європейців можна почути думку, що політ — найкращий спосіб подорожувати Європою. Це не завжди так. Команда GoEuro, сервіс, який допомагає знайти оптимальні маршрути різними видами транспорту, оглянула 15 популярних напрямків Європою, де подорож поїздом може бути не тільки швидшою, але й менше забруднювати навколишнє середовище, ніж перетин тієї ж відстані літаком. Під мікроскопом враховувалися такі аспекти, як викиди вуглекислого газу та витрата палива як при подорожі потягом, так і літаком одним і тим же маршрутам. Стаття зацікавить як студентів європейських університетів, які є завзятими мандрівниками, так і інші категорії читачів, оскільки ми розглянемо популярні маршрути європейськими країнами, які, при відправленні потягом, приносять менше шкоди та злоякісних викидів.

Перелік європейських залізничних маршрутів, що сприяють схоронності природи

Фахівці UP-STUDY підкреслюють, що у наведеному списку можна побачити по черзі: маршрут відправлення; заощаджені години ((г) — годин); кількість, на яку було вироблено менше викидів СО2 в атмосферу; обсяг збереженого палива.

  • Барселона-Мадрид — 1:15 (г) — 98 кг — 35 л
  • Мюнхен-Відень — 0:15 (г) — 123 кг — 49 л
  • Брюссель-Париж — 2:38 (г) — 119 кг — 44 л
  • Лондон-Манчестер — 1:21 (г) — 110 кг — 44 л
  • Лондон-Париж — 0:09 (г) — 106 кг — 38 л
  • Мюнхен-Франкфурт — 0:21 (г) — 103 кг — 43 л
  • Валенсія-Барселона — 0:16 (г) — 103 кг — 40 л
  • Марсель-Ліон — 1:27 (г) — 121 кг — 44 л
  • Манчестер-Единбург — 0:21 (г) — 94 кг — 37 л
  • Лондон-Лідс — 1:21 (г) — 92 кг — 37 л
  • Мілан-Рим — 1:06 (г) — 90 кг — 34 л
  • Амстердам-Париж — 0:42 (г) — 88 кг — 29 л
  • Амстердам-Дюссельдорф — 1:01 (г) — 85 кг — 36 л
  • Амстердам-Брюссель — 1:39 (г) — 79 кг — 32 л
  • Рим-Венеція — 0:03 (г) — 78 кг — 29 л

Заяву GoEuro було підготовлено з урахуванням часу поїздки в/з аеропорту громадським транспортом, часу реєстрації в аеропорту та часу польоту з міста A до міста B. Потім на веб-сайті Ecopassenger на основі даних GoEuro був складений звіт, в якому порівнюється вплив цих поїздок на навколишнє середовище, у тому числі дані про викиди CO² та згоряння палива на кожному з наступних маршрутів, а також кількість пасажирів, здатних одночасно подолати цей маршрут із заданим видом транспорту.

Як купити дешеві квитки на поїзд?

Не всі молоді люди знають, як придбати квитки на будь-який вид транспорту задешево. Студенти польських університетів, серед яких чимало українців та інших іноземців з СНД, прагнуть на вихідні або канікули відправлятися до європейських країн та навчилися знаходити варіанти економії для придбання квитка на всі види транспорту. Ділячись досвідом, вони рекомендують:

1. Купуйте заздалегідь. Більшість залізничних перевізників пропонують знижки при купівлі квитків на потяг заздалегідь. Акційна ціна може бути на 30% нижче базової. До таких квитків відноситься, наприклад, PKP, Інтерсіті (останній оператор має прямі сполучення з України до Польщі).

2. Подорож групою. Залізничні компанії пропонують широкий спектр дешевих поїздок для груп.

Подорожуючи разом, можна заощадити, вибираючи різних операторів, наприклад, České dráhy (перевізник у Чеській Республіці) пропонує дешевші поїздки для пар! У Польщі популярним є сімейний квиток PKP Intercity, що стосується невеликих груп від 2 до 5 осіб, які подорожують потягами EIP, EIC, IC або TLK, серед яких є дитина у віці до 16 років.

3. Порівняйте пропозиції від різних перевізників. При плануванні поїздки головне не прийняти рішення про покупку з першої пропозиції. Варто порівняти інших перевізників або види транспорту, тому що може виявитися, що відмінності у ціні та за часом у дорозі значні.

Підсумовуючи, зауважимо, що якщо Ви шукаєте додаткову інформацію про квитки на потяг, багаж, умови перевезення, для початку можна використовувати сайти, що пропонують порівняння послуг різних операторів. Уже визначившись з перевізником, можна ще більш ґрунтовно все вивчити на офіційному сайті. Головне, що Ви повинні зрозуміти зі статті, це те, що поїздом можна подорожувати різними містами Європи досить доступно, швидко та з нанесенням меншої шкоди навколишньому середовищу, а все інше — справа смаку, вибору та принципів.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини