10 цікавих фактів про Польщу, яких Ви не знали

4196
Facebook Twitter
10 цікавих фактів про Польщу, яких Ви не знали

У даній статті ми розглянемо перелік самих незвичайних фактів, традицій та звичаїв польської держави, які необхідно знати кожному іноземцю.

Республіка Польща завжди викликала великий інтерес в іноземних громадян, оскільки, вона є європейською країною, з величезною кількістю красивих архітектурних пам'яток та неймовірних краєвидів. Також, Польща є сусідньою державою України, тому кожен день українці відправляються туди на роботу, закупівлі, навчання, з візитами до друзів. Хоча якоюсь мірою РП схожа у культурі та мові з нашою державою, однак має свої індивідуальні особливості та відмінні риси від української ментальності. З цієї причини, у даній статті ми розглянемо перелік самих незвичайних фактів, традицій та звичаїв польської держави, які необхідно знати кожному іноземцю.

Підбірка цікавих фактів про Республіку Польща

1. Більшість поляків відводять особливе місце святкуванню своїх іменин. Цей день за важливістю знаходиться на одному рівні з днем ​​народженням, тому у Польщі вважається нечемним не поздоровити людини у день іменин. Існує спеціальний календар іменин, де до кожної дати прив'язані імена святих, які даються при хрещенні полякам.

2. На польських вулицях Ви не знайдете бродячих бездомних тварин. У 2007 році, польська влада ввела закон, згідно з яким кожен польський громадянин повинен перераховувати 1% з заробітної плати до фонду громадської організації з допомоги тваринам. Ці гроші йдуть на побудову притулків та забезпечення всім необхідним бездомних тварин.

3. Польська Сахара — це пустеля, яка стала справжньою природною пам'яткою в усій Європі. До сих пір залишається загадкою, як могла вона

виникнути на польській території у помірному та вологому кліматі. Однак дане місце має велику популярність серед туристів та любителів польотів на параплані.

4. Через те, що за всю історію польської держави територія була багато разів ділена, тому різні міста мають свої традиції та устрої, наприклад, у Варшаві на Різдво подарунки дітям приносить св. Миколай, у Кракові — Янголятко, у Познані — Гвяздор, у Силезії — малюк Ісус.

5. Хоча у польській та українській мовах є багато спільного, бо вони входять до групи близькоспоріднених слов'янських мов. проте, у польській є слова, які означають зовсім інше, ніж в українській мові: sklep — магазин, urodliwy — красивий, zapomnić — забути, owoce — фрукти, dywan — килим.

6. На честь знаменитого у всьому світі мультфільму про Вінні-Пуха та П'ятачка була названа варшавська вулиця. Вона сьогодні привертає велику кількість іноземців, що фотографуються на тлі цегляного будиночка та дерев'яної меморіальної дошки, на якій вирізані Вінні-Пух та П'ятачок. Також, вона досить популярна й серед місцевих жителів, тому що вздовж всієї вулиці стоять красиві лавки, та у вечірній час вона добре освітлена.

7. Приїжджаючи до Польщі, фахівці UP-STUDY рекомендують Вам відвідати молочні бари. Дані закладу є ресторанами швидкого харчування, що нагадують радянську їдальню, де можна смачно та дешево поїсти. В основному, меню складається з національної польської кухні, але бувають й інші інтернаціональні страви. Молочні ресторани називаються так, тому що під час Другої світової війни у меню таких закладів була присутня велика кількість молочних страв.

8. Продукти, які Вам буде складно знайти у Польщі — це суха риба, сало, пельмені, згущене молоко, зефір, кабачкова ікра.

9. Вроцлавський ресторан Piwnica Świdnicka є найстарішим заклад у всій Європі. Він почав свою роботу у 1275 році.

10. Врахуйте, що у Польщі перший поверх вважається нульовим, тому якщо Вам необхідно буде піднятися на третій поверх, натискайте цифру два.

Виходячи з отриманої інформації, ми можемо зробити висновок, що, як і всі інші країни, Польща має свої незвичайні, унікальні традиції та ментальні особливості. У цілому, польський народ є дружньою та гостинною нацією. Вони пишаються своєю країною, культурою та багатовіковими традиціями.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини