Гранти для навчання за кордоном

11453
Facebook Twitter
Гранти для навчання за кордоном

Вищі навчальні заклади Польщі привертають увагу великої кількості українських студентів, які мріють про якісний європейський диплом польського ВНЗ, але однією з основних перешкод для його отримання є недешеве навчання.


Вищі навчальні заклади Польщі привертають увагу великої кількості українських студентів, які мріють про якісний європейський диплом польського ВНЗ, але однією з основних перешкод для його отримання є недешеве навчання. Щоб зробити польську освіту доступнішою для студентів з України, та полегшити, в матеріальному плані, процес навчання за кордоном, були створені гранти. Це фінансова допомога, яка виділяється спеціальними фондами (державними чи приватними) на наукові або інші дослідження, що покриває повністю або частково витрати на навчання, дослідницькі роботи, проживання, лікування студента. Після закінчення дії гранту, Ви зобов'язані надати повний звіт про використання коштів. Фінансову допомогу від фондів можна отримати в тому випадку, якщо Ви плануєте вступати на популярні в Європі спеціальності, і зумієте показати гідний рівень підготовки. Є кілька шляхів отримання допомоги: фонди університетів, державні стипендії, міжнародні програми.

Хто може претендувати на отримання гранту?

  • кандидати з досвідом роботи або з освітою, близькою до теми, що розглядається грантом;
  • студенти ВНЗ/випускники шкіл, з гарною успішністю;
  • аспіранти, які пишуть дипломні роботи за відповідною науковою темою;
  • всі охочі, з високим рівнем знання іноземної мови, на якій буде проходити навчальний процес;
  • кандидати, що проводять наукові дослідження за напрямком обраної програми.

Умови та процес отримання грантів за кордоном

  1. Вибрати програму. Інформація знаходиться на сайтах ВНЗ та державних установ країни, у відділах по роботі з іноземними студентами. Визначтеся з цікавою для Вас специфікою, мовою, умовами навчання та термінами.
  2. Збір документів. Основне завдання — це вкластися в термін (за 4-6 місяців до початку навчального року) з подачею заявки, правильність при заповненні анкет (70% успіху), коректність в написанні мотивації.
  3. Співбесіда з журі. Комісія від Вас очікує впевненої відповіді на питання; “Чому саме Ви гідні отримати фінансову допомогу?”. Формат співбесіди: особиста зустріч або online розмова з членами журі.
  4. Очікування результату.

Гранти на навчання для українських студентів

Популярною програмою в Європі є ERASMUS MUNDUS. Грант видається на безкоштовну освіту в Польщі для українців, а також для навчання у Франції, Німеччині, Італії та інших європейських країнах.Стипендіальна програма, заснована Міністром Культури — Gaude Polonia. Її потенційні учасники — молоді перекладачі та поліглоти зі Східної Європи, в тому числі і України, Росії, Білорусії, Грузії.Програма розрахована на вчених до 35 років — фонд Уряду РП від Варшавського Університету.Грант від проекту ім. Кшиштофа Скубішевського. Проводиться для потенційних молодих політологів і перекладачів.

Оформлення документів на гранти

Важливим етапом для отримання гранту є правильне заповнення всіх необхідних документів. До них відносяться наступні:

  1. Біографічне резюме (Curriculum Vitae). Правильно розставте акценти, відповідно до теми програми, на яку подаєте. Обов'язковий перелік Ваших досягнень і перемог, список робіт, пройдених стажувань, посилання на наукові публікації та волонтерство, якщо воно є.
  2. Мотиваційний лист (Motivation letter) або твір-опис. Поставтеся до нього серйозно. Це один з вирішальних документів тому, що в ньому потрібно довести, що Ви і є кращий кандидат для виділення грошей. Також, потрібен опис причин, чому саме цей ВНЗ (спеціальність) і актуальність Вашого проекту.
  3. Від викладача або роботодавця потрібні рекомендаційні листи іноземною мовою. Мінімум два листи.
  4. Правильно заповнена заявка.
  5. Копія диплому та його вкладиш.
  6. Копія закордонного паспорта.
  7. Результати міжнародних мовних іспитів.Підбиваючи підсумки, ми можемо з упевненістю сказати, що існування програм грантів значно здешевлює процес навчання в польських ВНЗ, що робить його доступним для іноземних студентів. Також, гранти відкривають можливість для проведення наукових досліджень, дослідно-конструкторських і інших робіт. Тому, використовуйте такий шанс, подавайте кілька заявок на різні конкурси, для більшої ймовірності позитивного результату. Хоч один, але вистрілить.


Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини