Граничні значення у польських університетах

6612
Facebook Twitter
Граничні значення у польських університетах

Навіть визначившись з університетом, не завжди вдається домогтися зарахування на вподобаний напрямок. У подібній ситуації варто знати, які точкові пороги в обраному, та інших потенційних для навчання ВНЗ.

Набір до установи вищої освіти — ще один стресовий момент у житті молодих людей. Особливо якщо кандидат на навчання націлився на отримання кваліфікації за кордоном, адже у такому випадку доведеться не тільки більш ретельно готуватися до процесу вступу, а й адаптуватися до іншої культури, традицій, мови, побутових особливостей. Беручи до уваги те, що багато українців зараз прагнуть отримати європейський диплом, який відкриває можливості реалізувати свій потенціал практично у будь-якій індустріально розвинутій державі, причому бажають зробити це з мінімальними витратами, доречно поговорити про особливості зарахування до ВНЗ Польщі. Навіть визначившись з університетом, не завжди вдається домогтися зарахування на вподобаний напрямок, тому що це може зажадати високих академічних результатів, або є жорсткий ліміт місць у групі. У подібній ситуації варто знати, які точкові пороги в обраному, та інших потенційних для навчання ВНЗ.

Точки порогів для навчання у ВНЗ Республіки Польща

Ці порогові значення являють собою мінімальну кількість набраних балів, яку студент повинен отримати, щоб його могла взяти до уваги влада конкретного університету під час набору. Найбільш важливу роль грають відсотки, отримані на випускних іспитах у середній школі — бали розраховуються на їх основі. Для переможців загальнонаціональних змагань є шанс уникнути порогів та відразу потрапити до обраної області навчання. У деяких університетах також застосовуються додаткові етапи набору, які полягають у підході до іспиту — найчастіше це зустрічається у спортивних та мистецьких вищих школах. Фахівці центру польської освіти UP-STUDY звертають увагу на те, що це більшою мірою стосується державних університетів Польщі, оскільки до приватних ВНЗ можна потрапити без урахування результатів ЗНО та додаткових іспитів. Тим абітурієнтам, які хоч раз у житті чули суб'єктивну думку щодо того, що

вступ без іспитів не принесе бажаних результатів, варто поспілкуватися з досвідченими студентами непублічних установ, або прочитати їх відгуки, щоб переконатися в абсурдності такої точки зору. Приватні польські структури освіти не тільки мають нижчу плату за навчальний рік, та знаходять підхід до кожного учня, але й допомагають швидко вийти на міжнародний ринок праці конкурентоспроможним кадром. Хоча тут треба зробити ремарку, один факт вступу нічого не принесе, тільки старанне навчання, правильно розставлені пріоритети та належне докладання зусиль допоможуть отримати очікуваний максимум.

Лімітні значення, котрі існують в університетах РП

У деяких польських університетах можна перевірити пороги для конкретних напрямків. Однак більшість ВНЗ відмовилися від надання цих даних, оскільки щорічно змінюються різні межі. Це пов'язано зі статистичними результатами, а також з демографічною ситуацією.

Іноді може виявитися, що вподобана область дослідження має занадто високі пороги, щоб претендувати на неї. Однак не варто відразу відмовлятися від обраної спеціалізації, тому що невдача при першому розгляді кандидатів не означає, що абітурієнт не потрапить у другій або третій хвилі. Варто спробувати, але також можна підстрахуватися, подавши запит на інші подібні напрямки.

Отже, варто зауважити, що коли університет не встановлює порогів на своєму веб-сайті, Вам потрібно шукати інші методи отримання інформації. Варто спробувати зв'язатися зі студентським офісом та поставити питання про порогові значення безпосередньо співробітникам. До речі, якщо Ви вступаєте з центром UP-STUDY до будь-якого з обраних ВНЗ-партнерів, можете бути впевнені у позитивному результаті, справедливій ​​річній платі та підтримці під час навчального періоду.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини