Фріланс — робота нових часів. Чи варто студентам польських ВНЗ спробувати себе у вільній зайнятості?

2240
Facebook Twitter
Фріланс — робота нових часів. Чи варто студентам польських ВНЗ спробувати себе у вільній зайнятості?

У чому причина популярності, котра зростає? Чи може такий спосіб роботи принести задоволення? Які його недоліки? Відповіді на ці питання можна знайти у статті.

Свобода, гнучкість, відсутність постійного контролю з боку боса — ось переваги фрілансу. У чому причина популярності, котра зростає? Чи може такий спосіб роботи принести задоволення? Які його недоліки? Чи вийде у студентів польських та інших університетів заробляти у такому вільному графіку? Відповіді на ці питання можна знайти у статті.

Фріланс — віддалені замовлення

Популярність фрілансерів, котра зростає (також у Польщі їх називають «wolnymi strzelcami») збіглася з популяризацією легкого доступу до онлайн-спілкування та можливістю виконання завдань у віртуальній реальності. Це дозволило подолати необхідність постійно залишатися на робочому місці, встановленому роботодавцем, та значно спростило реалізацію проєктів на кожному етапі. Знайти роботу для фрілансерів легко, та для її реалізації часто навіть не потрібно виходити з дому — все, що потрібно, — це швидке підключення до Інтернету.

Замовлення фрілансерів — новий виклик на сьогодні

Позаштатні вакансії також вважаються відмінним способом отримати перший професійний досвід. Студенти польських та інших європейських, а також вітчизняних університетів мають можливість підшукати фріланс, перебуваючи на стаціонарному навчанні. Рід діяльності може, як бути пов'язаним з обраною в освітньому закладі спеціальністю, так і перегукуватися з хобі, або зовсім передбачати незнайому раніше роботу. Навички роботи у графічних редакторах, вміння цікаво писати для соціальних мереж, блогів, сайтів, що пропонують товари або послуги, наявність вдалих проєктів зі створення лендінгів (у тому числі й на конструкторі) — ці та інші заняття допоможуть знайти роботу на фрілансі. Не всім молодим людям потрібна стабільність, пов'язана з роботою на повну ставку. Для багатьох студентів (молодих фахівців), у яких пріоритетом є постійні нові завдання та пов'язаний з цим розвиток, фріланс може бути відмінним рішенням. Це дає свободу, у першу чергу, у виборі місця та форми виконання обов'язків, які не можна обговорювати при роботі на повну ставку.

Як поєднати навчання у будь-якому з обраних університетів Польщі та роботу?

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY звертають увагу на те, що люди, які через брак часу не можуть дозволити собі працювати повний день (наприклад, студенти), охоче погоджуються на позаштатну діяльність. Чому? Перш за все, тому що вони вирішують, скільки часу можуть витратити на виконання завдання, та таким чином часто отримують перший досвід, водночас, розраховуючи на адекватний заробіток та можливість представити свою кваліфікацію.

Іноді фріланс — не вибір, а необхідність. Пошук такої позиції може виявитися єдиним шансом заробити на життя, наприклад, якщо Ви не можете знайти роботу за фахом у невеликому місті.

Робота вдома — чи варто це того?

Бути фрілансером часто дає переваги, яких Ви не знайдете на постійній роботі. Перш за все, це дозволяє самостійно створювати графік роботи, адаптувати його до поточних подій, щоб ефективно реалізовувати замовлені проєкти та не нехтувати особистими справами. Фрілансер може працювати там, де він відчуває себе комфортно — вдома, у кафе або у рамках спільної роботи з іншими фахівцями, з якими орендуються загальні приміщення. Така робота часто пов'язана з фінансовою привабливістю. Фрілансери, які мають кваліфікацію, необхідну роботодавцям, та можуть похвалитися багатим портфоліо, можуть розраховувати на задовільний заробіток.

Підсумовуючи, зауважимо, що під час навчання у Польщі, діяльність на фрілансі залежить від прихильності та майстерності. Неможливо вказати навіть діапазон зарплати. Важко порівняти оплату за майже механічне заповнення баз даних, написання коротких текстів для веб-сайту, зі створенням мобільного додатка, написанням галузевого керівництва або розробку логотипу компанії. Якщо є бажання спробувати свої сили на подібному терені, не варто відкидати таку ідею, адже з часом це може перерости у постійну роботу у вільному графіку з високим доходом з будь-якої точки світу.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини