Навчання у Польщі для українців. Чи відрізняється вартість від попереднього року?

7443
Facebook Twitter
Навчання у Польщі для українців. Чи відрізняється вартість від попереднього року?

Вища освіта у Республіці Польща завоювала довіру тисяч іноземних абітурієнтів, оскільки вона здатна забезпечити комфортні умови навчання, високий рівень якості, відповідність європейським стандартам.

Вища освіта у Республіці Польща завоювала довіру тисяч іноземних абітурієнтів, оскільки вона здатна забезпечити комфортні умови навчання, високий рівень якості, відповідність європейським стандартам та вимогам міжнародних роботодавців, а також справедливу ​​плату за навчальний рік. Водночас як вітчизняні університети тільки підвищують вартість послуг освіти та посилюють правила приймання на бюджетне відділення, навчальні структури Польщі гальмують зростання цін, а також пропонують не тільки лояльні правила зарахування, але й варіанти реальної економії. Ще одним неймовірним плюсом, який дозволяє випускникам українських шкіл не втрачати академічний рік, отримавши невелику кількість балів за зовнішнє національне оцінювання, є не врахування при вступі до польського університету результатів ЗНО. У даній статті ми розглянемо вартість навчання у Польщі та розповімо, в яких містах найбільш перспективно навчатися.

Вартість навчання у польських університетах

Випускники польських установ вищої освіти, родом з України, ділячись досвідом підкреслюють, що найбільш перспективними для іноземців є міста на заході РП та столиця. Таким чином, щоб отримати максимум від польського навчання, варто віддати перевагу університетам Вроцлава, Варшави чи Познані. Також більше шансів вийти на міжнародний ринок праці висококласним фахівцем, здатним скласти гідну конкуренцію європейським колегам, отримавши кваліфікацію в одній з приватних навчальних структур. Розглянемо цінову політику найперспективніших університетів, які рекомендують фахівці центру польської освіти UP-STUDY:

1. Університет бізнесу у Вроцлаві. Бакалаврат з польською мовою викладання обійдеться 1100-1300 євро за рік. Англомовні програми коштують 1950-2000 євро.

2. Академія фінансів та бізнесу Вістула у Варшаві. Маючи великий вибір спеціальностей, пропонуючи всі форми навчання, польськомовні та англомовні курси, диплом МВА та різні кваліфікації, ВНЗ передбачає плату у діапазоні 1200-4000 євро.

3. Університет банківської справи у Вроцлаві надає послуги освіти вартістю 1036-1214 євро за рік.

4. Академія суспільних наук у Варшаві має велику пропозицію як гуманітарних, так і бізнес спеціальностей, та стягує плату у розмірі 1095-1643 євро.

Як зробити навчання більш дешевим або окупити витрати

Студенти європейських університетів, у тому числі й польських, крім навчання прагнуть отримувати практичний досвід, підшукуючи підробіток. Це допомагає не тільки набути навичок взаємодії у трудовому колективі, але й поліпшити матеріальне становище. Деяким студентам вистачає зароблених коштів навіть на те, щоб оплачувати навчання та побутові витрати. Також, чудовою нагодою здешевлення освіти є завоювання стипендії або гранту. В учнів польських ВНЗ навіть є можливість отримувати кілька стипендій одночасно.Хорошим місцем для пошуку підробітку або стажування є ярмарки вакансій. Це реальний шанс не тільки знайти вакансію, а й поспілкуватися безпосередньо з потенційним роботодавцем, дізнавшись вимоги та очікування.

Підсумовуючи, особливо підкреслимо, що у ціновій політиці польських університетах з попереднього року не змінилося нічого. Як і в останні кілька років, вчитися у Польщі перспективно, комфортно та доступно. З кваліфікацією, яка не вимагає підтвердження, можна працевлаштуватися як у країні отримання диплома, так і у будь-якій індустріально розвинутій країні.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини