Flixbus — найбільший європейський лоукостер, оголосив про намір запустити рейси в Україні

6113
Facebook Twitter
Flixbus — найбільший європейський лоукостер, оголосив про намір запустити рейси в Україні

У вівторок, у рамках зустрічі, FlixBus було представлено модель роботи компанії, яка орієнтована, у першу чергу, на партнерство. Що має на увазі така діяльність? Дізнаєтесь, прочитавши нашу статтю.

FlixBus — один з великих автобусних операторів, який не так давно викупив Polskibus, має розширену мережу з'єднань. 11 червня 2019 його представниками була проведена прес-конференція, на якій висловився намір вийти на ринок України, до речі, він частково вже реалізований. Варто зауважити, що для українців це буде реальна можливість переміщатися з різних міст країни до європейських держав доступно, комфортно та безпечно.

У вівторок, у рамках зустрічі, FlixBus було представлено модель роботи компанії, яка орієнтована, у першу чергу, на партнерство. Що має на увазі така діяльність? Оператор не є власником транспорту, який здійснює маршрути, а налагоджує взаємини з вже наявними локальними перевізниками. На сайті FlixBus можна придбати квитки у рамках та з України, що є умовою партнерства. Цей європейський оператор поширює квитки, формує маршрути, набуває ліцензії, здійснює управління трафіком, займається обслуговуванням та інформуванням клієнтів. Крім цього, всі українські компанії, які зважаться на спільну роботу з FlixBus, можуть розраховувати, що він покладе на себе обов'язки, пов'язані маркетингом, просуванням, піаром. Від вітчизняних партнерів буде залежати управління транспортним парком, водіями, розподіл доходів та опції, які потрібно надавати під час поїздки.

Варто зауважити, що на українському ринку компанія планує розвивати не тільки внутрішні напрямки, а й міжнародні сполучення.

  • Що стосується внутрішніх сполучень, у поточному році оператор FlixBus має намір з'єднати найбільші куточки України. Це стосується, перш за все, столицю України — Київ, а також міста, що розвиваються, такі як:
  • Одесу — що є популярною, особливо літньою порою;
  • Львів — фактичний центр туризму;
  • Харків, який вважається великим академічним центром.
  • На жаль, на час проведення переговорів та врегулювання всіх юридичних та інших деталей, точні маршрути, вартість квитків, додатковий сервіс та проміжні пункти не будуть оприлюднюватися. Орієнтовно можна сказати, що будуть маршрути, які проходять відразу через кілька великих локацій, наприклад, з Харкова до Полтави та Києва, або з Дніпра до Полтави та знову до столиці. Також планують розвивати з'єднання, котрі вже придбали популярність, серед них Київ — Одеса, Львів — Чернівці.

    Як вже було зазначено, діапазон цін на внутрішньоукраїнські маршрути поки не озвучений. Європейський перевізник обговорює всі тонкощі ціноутворення на українському ринку з місцевими операторами. Нагадаємо, що FlixBus вже визначив вартість квитків в інших напрямках, вона стартує від п'яти євро. Придбання квитків відбувається на офіційному сайті компанії: https://www.flixbus.pl/autobusy/ukraina. Оплата проводиться, як за допомогою банківської карти, так і з використанням Apple та Google Pay. Після оплати, майбутній пасажир отримує QR-код, який слід показати водієві для сканування. Це суттєво економить час, мінімізує ризики та приносить комфорт.

    Представники оператора звернули увагу присутніх на той факт, що з їх приходом на кожен новий ринок, локальна економіка виграє, отримуючи додатковий внесок у розвиток. Прикладом виступає Польща, чий найбільший перевізник, об'єднавши зусилля з FlixBus, приніс бюджету країни понад 40 мільйонів злотих з податкових відрахувань, зборів та іншого.

    Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

    Підписатися

    Безкоштовний курс польської мови

    Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

    Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

    Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

    Допомога при самостійному вступі

    Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

    Розрахуйте вартість навчання в Польщі

    Калькулятор вартості

    Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

    Підберіть спеціальність та університет

    Пошук спеціальності

    Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

    ГІД студента Польщі

    Завантажте ГІД студента Польщі

    Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

    • Стипендії та знижки
    • Вартість навчання
    • Необхідний рівень знання польської мови
    • Підтримка студентів
    • Документи необхідні для вступу
    • та багато іншого

    Останні статті та новини