Що являє собою електронна система USOS?

9917
Facebook Twitter
Що являє собою електронна система USOS?

Завдяки використанню USOS, згодом, студенти можуть дізнаватися результати своїх іспитів, реєструватися в потрібному занятті з фізичної культури, та багато іншого, про що ми більш детально поговоримо в статті.

Навчання в Республіці Польща суттєво відрізняється від вітчизняного, і це помітно вже з моменту вступу. Крім того, що, в більшість установ вищої освіти РП можна поступити без складання іспитів та врахування результатів зовнішнього національного оцінювання, після заповнення всіх наданих приймальною комісією анкет, кандидату дають інструкцію, прочитавши яку, потрібно зареєструватися в електронній системі USOS. Надалі, саме там (в особистому кабінеті системи) можна буде виконувати опції, які, без допомоги такого своєрідного електронного деканату, відняли б багато часу. Наприклад, завдяки використанню USOS, згодом, студенти можуть дізнаватися результати своїх іспитів, реєструватися в потрібному занятті з фізичної культури, та багато іншого, про що ми більш детально поговоримо в статті.

Особливості та завдання USOS

Щоб розуміти всю функціональність цієї бази, варто більш детально розглянути запропоновану абревіатуру. USOS є Університетською Системою Обслуговування Навчання. Доступ до неї видається кожному студенту польського вищого навчального закладу у вигляді пароля та ідентифікаційного номера. Всю необхідну інформацію для авторизації, учні ВНЗ отримують через секретаріат структури, яка приймає кандидата на навчання. З боку студентів, обов'язково повинна бути активована та чинна пошта в даній електронній системі. Тільки на цю емейл-адресу буде вислана вся інформація від університету. Багатофункціональність системи дозволяє спростити організацію навчання та вибрати оптимальний графік відвідування занять.

До основних опцій USOS відносяться:

1. Проходження реєстрації на окремі курси. Наприклад, якщо студенту не подобається час та вид навантаження на фізкультурі зі своєю групою, він може, з допомогою цієї бази, записатися на відвідування іншого виду занять в запропонований розкладом день.

2. Запис на складання іспитів. Видається вся необхідна інформація: час, місце, предмет, екзаменатор. Після проходження іспитів, у відведений термін, тут будуть оприлюднені результати.

3. Інформування учнів освітньої структури про додаткові організаційні заходи.

4. Викладення розкладу занять для груп, на які можна записатися в поточному році.

Варто зауважити, що для кожного курсу визначено конкретну кількість кредитів, які потрібно набрати, щоб навчальний рік був зарахований.Один з найважливіших моментів при реєстрації в електронній базі — це вказівка ​​актуальної адреси, оскільки, важлива інформація, щодо заяви на стипендію чи поселення в гуртожиток, буде приходити саме туди. Всю додаткову інформацію стосовно правил використання університетської системи обслуговування навчання можна знайти в розділі «правила навчання». Також, на відміну від вітчизняних університетів, які намагаються організувати освітній процес відповідно до Болонської декларації, але не можуть відмовитися від паперових залікових, в польських установах вищої освіти всі оцінки виставляються в електронній системі.

Підбиваючи підсумки, спеціалісти UP-STUDY підкреслюють, що у вищих навчальних закладах Польщі, більшість процесів навчання — спрощено, завдяки використанню та постійному впровадженню нових технологій. Саме через те, що всі графіки занять, контрольних робіт та іспитів знаходяться в електронному форматі, можна повністю розрахувати свій час. Також, в базі відзначаються відсутні або скасовані заняття, тому, студенти в курсі всіх змін.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини