Іноземні студенти все частіше приїжджають до Польщі

8487
Facebook Twitter
Іноземні студенти все частіше приїжджають до Польщі

Що здатні запропонувати польські ВНЗ такого, чого багато учнів не можуть знайти на Батьківщині? Як вчитися у РП з мінімальними інвестиціями? Обговоримо всі питання в огляді.

Останнім часом університети Республіки Польща набувають все більшої популярності серед іноземних студентів. Експерти на конференції у Лодзі обговорювали, з яких країн приїжджає молодь та що робить навчання у Польщі привабливим для них. Що здатні запропонувати польські університети такого, чого багато учнів не можуть знайти на Батьківщині? Як вчитися у РП з мінімальними інвестиціями? Обговоримо всі питання та інші нюанси нижче за текстом.

Нерезиденти у польських ВНЗ у 2020 році

26-28 січня у Лодзі відбулася конференція «Іноземні студенти у Польщі 2020», на якій були представлені численні статистичні дані та дослідження про іноземців, що навчаються у цій європейській країні. Як з'ясовується, у 2019/2020 навчальному році у Польській Республіці навчається близько 85000 нерезидентів, з більш ніж 170 країн світу. Тільки в Академії фінансів та бізнесу Вістула, яка знаходиться у самому серці країни — у Варшаві, навчаються представники не менш ніж 70 національностей. Такий високий показник дозволив даній установі освіти завоювати титул «Найбільш інтернаціональний ВНЗ Польщі», який вона утримує вже 4 роки поспіль.

Це значний прогрес у порівнянні з попередніми роками, оскільки у 2005 році у РП отримували необхідну кваліфікацію тільки 5000 іноземних учнів. На даний час на польській території проживають люди зі 174 країн.

Хто вчиться у приватних та державних освітніх установах Польщі?

У 2018/2019 навчальному році у польських університетах було 78 тисяч іноземців, що становило 6,37% всіх студентів у Польщі. Найбільшою групою, що представляє майже половину нерезидентів у навчальних структурах РП, була українська.

Ось перелік, що складається з кількості іноземних студентів, їх національності та процентного співвідношення:

  • українці — 39000 осіб, 50%;
  • білоруси — 7 тис. осіб, 9%;
  • індуси — 3500 осіб, 5%;
  • латиноамериканці — 2100, 3%;
  • турки, чехи, німці, норвежці, китайці, росіяни — близько 1,56 тис., 2%.

Інтерес до освіти у Польщі серед таких країн, як Азербайджан, Казахстан та Узбекистан, також зростає.

Польські університети у світі

У наш час наука та розвиток дуже часто є міжнародними підприємствами. Ось чому Національний центр досліджень та розробок, наприклад, підтримує співпрацю з закордонними країнами. Польські університети стають все популярнішими за кордоном, що дозволяє не тільки укладати цікаві контракти, а й залучати іноземних вчених, чиє перебування також може бути спонсорованим (наприклад, за програмою Ульма). Таким чином, як видно, відкритість та заохочення іноземців до навчання у Польщі є важливим аспектом розвитку польської науки у найближчі роки.

Відповідаючи на питання щодо того, що так сильно приваблює представників інших країн вчитися у Польщі, варто зауважити, що у першу чергу, — ідеальне співвідношення між ціною та якістю. Крім низьких навчальних витрат, тут Ви знайдете адекватні ціни на продукти, які в інші державах-членах ЄС у рази вище. По-друге, з невеликими інвестиціями можна отримати такий диплом, який відкриє двері до будь-якої міжнародної компанії, адже він визнається всіма індустріально розвиненими країнами, при цьому, часто не вимагає нострифікації.

Що стосується наших земляків, ті, які зважилися на навчання у цій європейській країні роблять правильний вибір, адже українська освіта, подорожчавши, тепер обходиться у такі ж суми, як і польська, але не може зрівнятися з останньою у плані перспективності. Водночас українська національна валюта зміцніла приблизно на 20%, що призвело до зниження плати на наших земляків в університетах РП на 10-15 тисяч у середньому. Тож не дивно, що з кожним роком кількість студентів з України зростає. Якщо й Ви бажаєте отримати якісну освіту зі справедливою платою за рік, звертайтеся до представництв UP-STUDY, в яких кваліфіковані фахівці допоможуть усвідомлено підібрати ВНЗ та спеціальність, а також потішать приємними бонусами у вигляді знижок на оплату навчання або ексклюзивними пропозиціями.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини