Електронне навчання краще, ніж традиційне? Перспективи після отримання кваліфікації у РП

1224
Facebook Twitter
Електронне навчання краще, ніж традиційне? Перспективи після отримання кваліфікації у РП

Чи буде електронне навчання назавжди прийняті молодими людьми? Або навіть з часом абітурієнти будуть віддавати перевагу традиційному навчанню? Обговоримо ці питання у статті.

Сьогодні ми є свідками постійного впровадження інноваційних ідей у кожну сферу повсякденного існування. Швидкий розвиток технологій починає серйозно відчуватися вже на основі освіти окремих людей та цілих громад. Оцифрування створило новий спосіб навчання: електронна освіта. Чи будуть явища, заховані під цим терміном, назавжди прийняті молодими людьми? Або навіть з часом абітурієнти будуть віддавати перевагу традиційному навчанню? Обговоримо ці питання у статті.

У чому криється суть e-learning?

Щоб відповісти на це питання, фахівці центру польської освіти UP-STUDY рекомендують спочатку дізнатися значення електронного навчання. Це форма отримання знань, яка використовує комп'ютерні мережі, особливо Інтернет. Вона використовується для дистанційного навчання, проте часто поєднується з традиційним. Нова модель освіти робить навчання простіше. Зауважимо, що таким чином підвищується ефективність викладання та мотивація наукового персоналу. Електронне навчання відповідає ідеї навчання протягом усього життя, одночасно підвищуючи ступінь незалежності та відповідальності студентів.

Найбільший успіх використання e-learning полягає у тому, що з предметів, в яких воно поєднувалося з очним навчанням, учні отримують кращі оцінки. Це явище можна пояснити тим, що платформа електронного навчання, по-перше, дозволяє заздалегідь ознайомитися з дидактичним матеріалом, а по-друге, у студентів є можливість

повернутися до вже пройденого матеріалу. Учень також виконує більше вправ та завдань у формах, пропонованих платформою, тобто вчиться: читати, слухати, дивитися, виконувати інтерактивні вправи. Така різноманітність доступних форм роботи з дидактичним матеріалом гарантує засвоєння та закріплення знань.

Чи є вибір спеціальностей, пропонованих польськими ВНЗ у формі онлайн-навчання?

Не можна заперечувати, що за масштабом феномена електронного навчання Польща поки що не входить до числа світових лідерів. Однак все йде у правильному напрямку. Такі системи, як WINDOW, створені Варшавським технологічним університетом, проєкт COME у Варшавському університеті та платформи електронного навчання у Білостокському університеті та SGH, вже працюють у цій європейській країні. Однак приватні університети лідирують тут. Це не виняткове явище — лідерами електронного навчання у США також є приватні вищі школи.

Студентам одного з приватних університетів, де можна завершити електронне навчання, була гарантована можливість використовувати велику платформу e-learning, яка була зустрінута з визнанням серед учасників програми. Люди, які стикалися з цією формою освіти, підкреслюють, що вона має багато переваг. У системі зберігаються вправи, виконані студентами, що дозволяє переглядати їх зміст. Платформа також має різні статистичні дані та щоденники, з яких є можливість дізнатися все про свою відсутність та оцінки. Слід додати, що, на думку фахівців, система оцінки електронного навчання є більш прозорою та впорядкованою, та студенти підтримують зв'язок з лектором або колегами.

Перспективи після навчання у дистанційній формі

Зауважимо, що не можна сказати, що в одну мить абітурієнти відмовляться від традиційних форм отримання знань.

У Польщі поки мало ВНЗ, що пропонують такий тип навчання, відповідно вибір спеціальностей не великий. Варто підкреслити, що при належному додатку зусиль перспективи, що відкриваються, будуть аналогічними, як у випадку зі студентами стаціонару. А далі, вибір залежить від вимог кожної окремої молодої людини.

Підсумовуючи, зауважимо, що електронна освіта означає не тільки навчання з використанням комп'ютера та Інтернету. Це явище має набагато ширшу основу. Оцифрування набирає силу в останні роки та, безумовно, не буде відпочивати у сфері освіти. Правда, варто пам'ятати, що зараз у Польщі, дистанційне навчання не звільняє від відвідування обраного ВНЗ, адже на академічні заняття виділяється 40% освітнього часу.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини