Очне та заочне навчання. Що вибрати, якщо надано перевагу навчанню за кордоном?

2985
Facebook Twitter
Очне та заочне навчання. Що вибрати, якщо надано перевагу навчанню за кордоном?

Є багато аргументів на користь очного так заочного відділень, більш того, багато що залежить від ситуації кожного конкретного абітурієнта, тому у статті ми лише представимо огляд обох форм навчання.

Навчання на денному відділенні затримує вихід на ринок праці, а студентів заочного відділення нічому не вчать — такі стереотипи поширені серед молодих людей, які здобувають освіту за різними формами навчання. Сперечатися можна нескінченно, деякі потенційні студенти, які ще не визначилися, можуть перемикатися між аргументами про перевагу очного навчання та заочного (та навпаки). Є багато аргументів на користь кожного з відділень, більш того, багато що залежить від ситуації кожного конкретного абітурієнта, тому у статті ми лише представимо огляд обох форм навчання, спираючись на який можна зробити більш обдуманий вибір.

Серед студентів все ще існує переконання у перевазі очного навчання щодо заочної форми. Ця різниця зменшується з кожним роком, та вибір очного навчання вже не так очевидний. Це обумовлено не тільки індивідуальними потребами та схильністю, але й раціональністю відбору досліджень, які дозволяють одночасно розширювати знання та компетенції, а також отримувати професійний досвід.

Заочне навчання — це витрати з 1800-1900 до навіть 20 тисяч злотих (для медичних та стоматологічних факультетів) за семестр. Проте, денні студенти теж мають необхідність нести деякі витрати.

Працевлаштування під час навчання для студентів різних відділень

Найважливіше для роботодавців — це досвід. Керівництво вимагає, щоб співробітники були повністю доступні протягом тижня. У зв'язку з цим, студентам, які навчаються на заочному набагато легше працевлаштуватися через кількість вільного часу, можливості працювати повний день, отримуючи шанс на розширення професійних навичок, стаючи більш самостійним. Але фахівці UP-STUDY рекомендують враховувати, що заочникам, котрі є іноземцями, потрібен документ, який є офіційним дозволом на роботу, на відміну від учнів стаціонару. Денні студенти через обов'язкові лекції не у змозі бути зайнятими цілий день, але багато європейських учні ВНЗ успішно поєднують підробіток з отриманням освіти на стаціонарі.До 50% роботодавців вважають, що випускники заочного навчання є кращими працівниками, але це лише половина, та ні скільки не применшує знань та навичок учнів очного відділення.

Чи є обсяг знань, набутий студентами очної форми навчання, більшим, ніж на заочному відділені?

Студенти-стаціонарники проводять в університеті більше часу від учнів, зайнятих неповний робочий день, тому може здатися, що останні вчаться менше. Відповідно до цього, викладачі польських університетів запевняють, що матеріал, який потрібно освоїти, однаковий, попри форму навчання. Варто зауважити, що студентам очного відділення легше інтегрувати до групи. Вони зустрічаються щодня, їм легше дружити, створювати мережу контактів. Студенти з неповним робочим днем, які проводять менше часу в університеті, в основному, працевлаштовані громадяни, та завдяки тому, що вони їздять на роботу та вже там налагоджують взаємини, приділяють менше уваги розвитку соціального життя під час навчання.

Підсумовуючи, підкреслимо, що, на перший погляд, важко сказати, які заняття краще проводити у денний або заочний час. Вибір режиму навчання залежить від індивідуальних потреб. Більш важливим є те, що кожен конкретний студент вивчає, чи підходить йому вибраний терен, яка ситуація на ринку праці (наскільки затребувані фахівці обраного напрямку) та якщо це приносить задоволення, збігається з інтересами, тоді стає не важливо, якому відділенню було надано перевагу.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50%

Акція 499 євро 250 євро

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини