E-learning буде обмежено в університетах Польщі

7469
Facebook Twitter
E-learning буде обмежено в університетах Польщі

Міністерство науки та вищої освіти Республіки Польща обіцяє подальші зміни, які вплинуть на польські університети. На цей раз зміни торкнуться обмеження діяльності в E-learning протягом усього етапу досліджень.

Міністерство науки та вищої освіти Республіки Польща обіцяє подальші зміни, які вплинуть на польські університети. На цей раз зміни торкнуться обмеження діяльності в E-learning протягом усього етапу досліджень. Варто зауважити, що думки щодо нововведень Міністерства кардинально розійшлися. Ця зміна є продовженням реформи вищої освіти Польщі, яка, до речі, вже принесла свої плоди та досить помітна для всіх учасників сфери.

Умови, які мають бути виконані у рамках навчальної програми, викликали значні розбіжності серед персоналу та університетів. Деякі установи будуть змушені обмежувати теми E-learning у своїх областях навчання, щоб вони не перевищували 30 відсотків від загальної кількості годин, відведених для занять протягом усього періоду навчання. Це велика різниця, оскільки верхній поріг досягає 60 відсотків, та саме цим фактором привертав іноземців до такого процесу навчання.Причиною змін є якість освіти, яка, за даними Міністерства науки та вищої освіти Польщі, не досягає високого рівня у класах електронного навчання. Багато студентів стаціонарної форми вчаться значно більше часу, та, це, у свою чергу, приносить відповідні плоди.

Освітні структури Польщі абсолютно різні. Але, їх співробітники сходяться на думці та стверджують, що такі обмеження можуть призвести до ізоляції польських університетів.

Все більше людей відмовляються від навчання такого типу, тому інститути починають втрачати ще більше студентів, особливо тих, хто через свої професійні та сімейні обов'язки можуть тільки завершити освіту у формі електронного навчання.До слова, у Польщі й без цього не так багато університетів, що пропонують електронне (дистанційне) навчання. Однією з освітніх структур, які надають послуги E-learning є Академія Фінансів та Бізнесу Вістула у Варшаві. На сьогодні, доступні 4 напрямки бакалаврату та один — магістратури. З огляду на дані нововведення, а також той факт, що жоден університет не надасть можливості отримати знання без хоча б часткової присутності у ньому, є сенс подумати про заочне відділення. Як і E-learning, воно є платним, але суми за рік навчання майже не відрізняються. Водночас, у кандидата з'явиться можливість вибрати з великої кількості напрямків досліджень, а також, що важливо, мову навчання.Реформа вищої освіти Польщі принесла багато позитивних результатів. Скоротився відтік талановитої молоді, польські вчені знайшли застосування для своїх знань на Батьківщині, збільшилася кількість іноземних студентів польських університетах різного типу. Але, нововведення, які ми розглядаємо у даній статті, можуть трохи змінити ситуацію.

Нагадаємо, що E-learning розглядають частіше люди, які зайняті на роботі, або ті, хто має домашні обов'язки та не можуть фізично відлучатися на заняття. Також, дана форма навчання знижує витрати на транспорт, харчування та інші супровідні статті. З'являється можливість вчитися у будь-який час та у зручному місці. У разі, якщо збільшиться час, що відводять на аудиторні заняття, подібні категорії населення можливо будуть шукати університети в інших країнах, які пропонують E-learning. Проте Міністерство Республіки Польща сподівається, що такого не станеться, але, у свою чергу, фахівці, які отримали дистанційна освіта, вийдуть на локальний та міжнародний ринки праці більш високопрофесійними кадрами.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2026 + Курс польської

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2026 та отримайте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла, курс польської в Україні та при ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини