Дрескод в польських ВНЗ

9013
Facebook Twitter
Дрескод в польських ВНЗ

Фахівці UP-STUDY рекомендують українським студентам звернути свою увагу на загальноприйняті правила відносно одягу у польських громадян.

Починаючи збори на навчання до університетів Польщі, в іноземних студентів виникає питання, які ж речі взяти з собою та що носять польські студенти на навчання. Фахівці UP-STUDY рекомендують українським студентам звернути свою увагу на загальноприйняті правила відносно одягу у польських громадян. У певних вищих навчальних закладах є свій особливий дрескод, з яким Ви можете ознайомитися на офіційному сайті університету. Однак, як показує практика, стиль одягу у студентів польських ВНЗ, не особливо відрізняється від учнів університетів України. Далі, ми більш детально розглянемо особливості студентського дрескоду в РП, та у цілому ставлення польських громадян до одягу.

Що носять студенти Польщі?

Польська освіта являється однією з ліберальних систем навчання. З цієї причини, більшість ВНЗ дає свободу у виборі форми одягу для студентів. Однак, студенти польських університетів дотримуються деяких норм етикету, тому що фраза «Зустрічають за одягом, а проводжають за розумом» все-таки працює у всіх країнах. Правильно підібраний одяг допоможе сформувати приємне враження про себе. Для цього, нижче ми представимо ряд правил університетського дрескоду:

— високі підбори, великі прикраси та надто яскраві образи будуть недоречними у стінах університету;

— взуття повинно бути зручне, доглянуте;

— дівчатам варто відкривати, якомога менше тіла;

— бажано носити одяг помірних тонів та поєднувати не більш ніж 3 відтінки в образі;

— «пляжний стиль» категорично заборонений у навчальних закладах;

— спортивні костюми актуальні тільки під час занять у спортзалі.

Студентський стиль для польських громадян — це чистий, зручний та не вигадливий одяг. Тому, просто Вам слід докупити базові речі, яких не вистачає у гардеробі, та спокійно вирушайте на навчання, в обраний Вами польський університет.

Який одяг популярний серед польських студентів?

Молодь у Польщі поступово переймає модні віяння західної культури. Тому, вони не заморочуються у виборі одягу. Головний критерій у підборі речей — це комфорт. Основні місця закупівлі одягу студентів у Польщі є стоки, секонд-хенди та торгові центри під час сезонних розпродажів. Якщо раніше на вуличну моду у РП впливали дизайнери та модні стилісти, то зараз люди самі її формують. Зручні джинси, мішкуваті светри, об'ємні футболки, класичні сукні зі спортивним взуттям, багатошаровість одягу — це все Ви можете зустріти на вулицях великих та маленьких міст польської держави. Крім того, у Польщі Ви не знайдете дівчат з численними принтами та стразами на одязі, яскравим макіяжем, писаними нігтями. Поляки віддають перевагу речам темних відтінків, які вони часто комбінують з аксесуарами етнічного стилю.

У висновку, ми можемо відзначити, що як такого дрескоду для польських студентів в університетах не існує. Учні у Польщі вважають за краще носити простий та зручний повсякденний одяг. Однак, всупереч європейському ставленню до речей, поляки ретельно готуються до різних заходів — одягають красивий, вигладжений одяг, найкраще взуття та завершують свої образи професійним макіяжем, модними укладками. Крім того, як і в усіх інших країнах, на вулицях Польщі Ви можете побачити людей різного стилю: тих, хто віддають перевагу консервативному, кежуал одягу або молодих людей, одягнених у спортивні, яскраві речі. Взагалі, польська молодь живе за принципом «не одяг прикрашає людину, а людина одяг».

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини