Документи для подачі в польський ВНЗ. Повний список для абітурієнта

8125
Facebook Twitter
Документи для подачі в польський ВНЗ. Повний список для абітурієнта

У цьому нарисі ми викладемо всі відомості, які стосуються повного переліку документів для вступу до польських установ вищої освіти.

Республіка Польща, практично, щорічно переглядає закони, які стосуються перебування та проживання іноземних громадян на території країни. Також, постійно спрощується система вступу до польських вищих навчальних закладів для нерезидентів країни, зокрема, для українців. На сьогодні, в університети Польщі вступити навіть простіше, ніж у вітчизняні, оскільки, в більшість ВНЗ не потрібно складати вступні іспити, а також, не враховуються результати зовнішнього національного оцінювання. З огляду на той факт, що плата в польських установах освіти на тому ж рівні, що і в Україні, але перспективи та визнання диплома — в десятки разів вище, не дивно, що кількість українців у ВНЗ Польщі стабільно підвищується. У цьому нарисі ми викладемо всі відомості, які стосуються повного переліку документів для вступу до польських установ вищої освіти.

Доцільність подачі часткового пакета документів

Для вступу до університету РП потрібно не більше даних, ніж у вітчизняний, за винятком всіх перекладів з оригіналів та сертифіката, що підтверджує володіння мовою на належному рівні. Якщо у майбутнього студента на руках ще не всі оригінали, оскільки, він знаходиться в процесі завершення навчання (випускний клас або останній курс бакалаврату), тоді, можна подати попередній пакет. Здійснювати таку дію доречно у тому випадку, якщо абітурієнт визначився з навчальною структурою та спеціальністю, через те, що на деяких факультетах кількість іноземців — обмежена.Такими діями, учень забезпечує собі місце, подає кандидатуру в списки, та, можна бути впевненим, що зарахування відбудеться за планом.

Ця інформація стосується приватних ВНЗ, оскільки вступ відбувається в порядку подачі документів, в державних — ситуація виглядає інакше, все залежить від підстави, на якій буде відбувається вступ. До часткового пакета відносяться:— копія внутрішнього та зовнішнього паспортів з усіма сторінками, на яких є позначки;— копія свідоцтва про народження;— копії громадянських паспортів батьків, якщо абітурієнт не досяг 18 років;— копія бланка з оцінками за 10 клас, якщо це абітурієнт бакалаврату, для кандидатів на магістратуру — копія атестату зрілості;— кольорові фото, 35*45 мм, вісім штук.

Повний перелік документів для вступу

Маючи на руках оригінали всіх потрібних документів, їх необхідно відсканувати та переслати в обраний університет, а після зарахування, необхідно особисто передати всі оригінали. В повний список входять:1. Оригінали паспортів (закордонний та внутрішній).2. Атестат (диплом бакалавра) з перекладом вкладиша в присутності присяжного Польщі.3. Медичний поліс із зоною покриття в тридцять тисяч євро, що діє на території європейських країн.4. Заповнена, англійською, польською або українською в транслітерації, анкета з уклеєним фото.5. Медична довідка 086, видана не пізніше 3-х місяців до моменту її подачі. Для студентів медичних університетів, плюс довідка про вакцинацію проти гепатиту В.6. Сертифікат-підтвердження володіння польською (англійською) мовою.

7. Квитанція про сплачений рахунку за реєстрацію, він становить 200 євро для іноземців.8. Заява для прийому в навчальну структуру.

Отже, після того, як всі формальності дотримані, та університет надіслав офіційне підтвердження про зарахування кандидата до лав студентів, варто зайнятися оформленням національної довгострокової візи категорії D. Щоб уникнути казусів, які можуть чекати на кожному з етапів вступу, краще скористається послугами компанії посередника. На сьогодні, лідером даної сфери є наш центр UP-STUDY, в якому, кваліфіковані фахівці не тільки допоможуть з оформленням всіх документів, але й гарантують цілодобову підтримку UP-SUPPORT, протягом трьох навчальних років.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини