Документи для виїзду до Польщі. Що підготувати та куди подавати?

8053
Facebook Twitter
Документи для виїзду до Польщі. Що підготувати та куди подавати?

У цій статті ми розповімо про те, які потрібно підготувати документи, щоб тривалий термін законно перебувати у РП, а також до яких інстанцій подавати документи на отримання візи.

Уже котрий рік українські громадяни іммігрують до Республіки Польща, переслідуючи різні цілі: побудова бізнесу, налагодження та розширення підприємницької діяльності, возз'єднання з сім'єю, облаштування на території європейської держави або отримання якісної освіти. Звичайно, не всі знають особливості збору та підготовки документів для легального виїзду за кордон, тим більше що з дією безвізового режиму ситуація змінилася. Варто розуміти, що для поїздки до Польщі та інших країн Європейського Союзу, а також кілька держав, що не входять в ЄС, українцям не потрібно додаткових дозволів, перебуваючи не більш ніж 90 днів.

Більш тривалі подорожі потребують оформлення національної

візи категорії D. У цій статті ми розповімо про те, які потрібно підготувати документи, щоб тривалий термін законно перебувати у РП, а також до яких інстанцій подавати документи на отримання візи.

Які документи готувати для легальної імміграції в одне з польських міст?

Оскільки значна частина українців їде у польську державу з метою придбання якісного європейського диплома, а також міграція на навчання є однією з найпоширеніших серед наших співвітчизників, розглянемо документи саме для виїзду такого роду.Абітурієнтам польських установ вищої освіти родом з України, для того, щоб знаходитися у РП тривалий час, який необхідний для отримання кваліфікації, потрібно отримати національну польську візу категорії D, а також оформити страховий медичний поліс. Причому мед.страховка знадобиться й при подачі документів на отримання візи, тому ці два документи взаємопов'язані. Підставою для отримання візи служить запрошення (лист) від обраного польського університету.

Відразу після його отримання потрібно подавати пакет даних до відповідних органів, адже процес відкриття такого типу дозвільного документа може зайняти деякий час, та й кількість місць для подачі досить обмежена. У пакет даних на візу входить: страховка, копії цивільного та оригінал закордонного паспортів, анкета, фото, квитанція про оплату сервісного збору.

Куди подавати документи на візу? Перелік документів для передачі до обраного ВНЗ

Готовий пакет даних для візи необхідно передати особисто до Консульства Польщі в одному з міст України або Пункт приймання візових анкет. Варто зауважити, що через другу структуру можна значно швидше залагодити питання, оскільки місць у ППВА значно більше, хоча й послуга платна — до 20 євро (сервісний збір).Що стосується документів для передачі до університету Польщі, після відправлення сканованих копій: паспортів, атестата з перекладом, страховки, анкети та заяви, квитанції про оплату навчання та виписки з банку про фінансовий добробут, сертифіката про володіння мовою, потрібно передати оригінали, частина з яких зберігається на весь час навчання. Фахівці UP-STUDY радять без наявності досвіду оформлення документів вдаватися до кваліфікованої допомоги.

Звертаючись до наших представництв, абітурієнти можуть розраховувати на 100% зарахування, допомогу у питаннях вибору спеціальності, сприяння при підготовці даних для ВНЗ, зборі та обробці документів для візи, а також отримання кількох варіантів житла на вибір.

Підсумовуючи, варто зауважити, що для виїзду до Польщі на довгий термін потрібен мінімум документів: чинна віза, страховка та підтвердження мети виїзду. Оформлення не забирає багато часу якщо Ви знайомі з усіма тонкощами. Не маючи досвіду збору та підготовки даних для подачі до різних структур, краще звернутися за підтримкою до професіоналів.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини