Документи для навчання у РП. Що потрібно підготувати іноземцям?

7191
Facebook Twitter
Документи для навчання у РП. Що потрібно підготувати іноземцям?

Сьогодні фахівці UP-STUDY підготували для Вас статтю, що допоможе розібратися, які документи повинні бути доставлені під час прийняття на навчання.

Рекрутингові документи є основою для підбору майбутніх студентів кожної конкретної структури вищої освіти Республіки Польща. Після отримання права на обраний курс, кожен кандидат повинен надати всі оригінальні дані (а у разі іноземних громадян, ще їх переклади, підтверджені у присутності польського присяжного) до офісу обслуговування студентів або деканат. Список документів, які потрібно надати, великий, та це може налякати не одну молоду людину, тому

фахівці UP-STUDY підготували для Вас статтю, що допоможе розібратися, які документи повинні бути доставлені під час прийняття на навчання.

Документи, необхідні для вступу до одного з обраних університетів Польщі

1. Атестат зрілості — поширюється тільки на претендентів на здобуття ступеня бакалавра, інженера та магістра. При прийнятті на навчання, кандидат повинен надати документ, який підтверджує, що він склав випускні іспити у середній школі. Це головна умова, яка дозволить стати студентом.

2. Диплом бакалавра, магістра або інженера — застосовується тільки до кандидатів на навчання у другому циклі. Диплом дозволяє підтвердити, що студент завершив конкретний напрям на першому рівні.

3. Заявка для вступу на навчання — поширюється на кожного кандидата, попри ступінь навчання. Така заява друкується після початкової частини набору на інтернет-платформі після сплати збору за вступ.

4. Копія посвідчення особи — для кожного кандидата. Що стосується іноземців, якими є українці, що вступають до польських установ освіти, а також нерезидентів з інших держав, то в їхньому випадку досить посвідчення особи, тобто закордонного паспорта.

5. Поточна фотографія — 2 шт. (Наприклад, фотографія для посвідчення особи, зроблена не пізніше, ніж за півроку до подачі).

Заявку на навчання та перелік інших документів можна знайти на сайтах університетів. Також там є докладна інформація про набір студентів.

Які ще дані потрібно надати, щоб взяти участь у наборі на навчання?

Перераховані вище документи є основними. Також можуть бути додаткові, які залежать від обраного університету. У деяких установах потрібно, наприклад, заяву на видачу електронного студентського посвідчення разом з підтвердженням оплати за нього, доказ оплати за набір, медичне свідоцтво про можливості продовження навчання, вакцинація проти гепатиту В (обов'язкова у медуніверситетах). Також, у разі іноземних студентів, потрібно надати:

  • поліс медичного страхування (іноді на весь період навчання, навіть якщо обрана неподільна магістратура);
  • сертифікат, що підтверджує знання польської або англійської мови (у залежності від обраної програми курсу).

Крім цього, не забудьте про те, що для перебування у Польщі на легальних підставах, потрібно мати національну польську візу категорії D. Претендувати на її отримання можна з моменту підтвердження статусу зарахування, який служить підставою для видачі цього документа.

Підсумовуючи, підкреслимо, що при реєстрації в університеті варто записатися на прийом. Надання конкретних документів до установи є лише одним з етапів виклику. Варто дізнатися весь процес набору. Перш ніж передавати оригінальні дані до ВНЗ, потрібно бути прийнятим на потрібну області. До слова, абітурієнти, які вступають з нашим центром, завжди можуть бути впевнені у позитивній відповіді на зарахування, а також розраховувати на підтримку у питаннях відкриття візи, пошуку житла та інших важливих моментах, пов'язаних з навчанням у Польщі.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50%

Акція 499 євро 250 євро

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини