До яких університетів Кракова варто вступати, щоб отримати максимальну вигоду?

1209
Facebook Twitter
До яких університетів Кракова варто вступати, щоб отримати максимальну вигоду?

Значна частина іноземців у Польщі віддають перевагу ВНЗ Вроцлава, Лодзі, Познані та, звичайно ж, Кракова. Саме про університети останнього зазначеного польського куточка з їх специфікою і поговоримо детальніше у статті.

Українці, підшукуючи ідеальні умови для отримання потрібної кваліфікації, віддають перевагу іноземним університетам. Основним критерієм є вартість навчання та його відмінне співвідношення з якістю. Ідеальним варіантом для українців та інших іноземців з країн СНД та не тільки, є заклади освіти Республіки Польща. Цьому є багато пояснень, навіть без урахування ціни навчання. Якісні програми, передові методи донесення інформації попри ступінь, спеціальність та мову, інтернаціональне середовище навчання та проживання (якщо планується поселення до гуртожитку або співоренда) — це не всі переваги, які можуть запропонувати польські університети. Варто зауважити, що не всі хочуть вчитися у столиці. Значна частина іноземців у Польщі віддають перевагу ВНЗ Вроцлава, Лодзі, Познані та, звичайно ж, Кракова. Саме про університети останнього зазначеного польського куточка з його навчальними структурами їх специфікою і поговоримо детальніше у статті.

Куди локальним та іноземним громадянам краще вступати у Кракові?

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY звертають увагу на те, що процес вступу відрізняється у залежності від форми власності ВНЗ: приватний чи державний. Іноземцям, які мають Карту Поляка, документ, котрий прирівнює до громадян цієї європейської країни, можна спробувати взяти участь у конкурсі на бюджетне місце у публічному університеті. Без наявності Карти, молоді іноземці, в основному, віддають перевагу приватним освітнім структурам. Такий вибір обґрунтовується тим, що у непублічних ВНЗ навчання дешевше, при цьому воно не поступається у питаннях якості. Також варто відзначити, що в приватних університетах викладачі приділяють багато уваги кожному студенти, підшукуючи індивідуальний підхід. Якщо говорити про краківські університети, тоді не можна обійти увагою Академію Суспільних Наук. Ця освітня установа займає високі позиції у внутрішніх та міжнародних рейтингах у категорії приватних університетів. Якщо у Вас є підстави та бажання вчитися у державному ВНЗ, тоді у Кракові краще віддати перевагу Ягеллонському Університету.

Специфіка вступу та навчання в Академії суспільних наук

Вступ до цього престижного приватного ВНЗ відбувається за результатами співбесіди, причому зарахування відбувається у порядку подачі документів. Тим не менш не варто недооцінювати важливість підготовки документів та проходження інтерв'ю. Щоб все пройшло без сучка та задирки, а також з метою правильного підбору спеціальності, варто звернутися за допомогою до фахівців центру польської освіти UP-STUDY. Крім описаних аспектів, експерти будь-якого з UP-представництв допоможуть розв’язати питання з проживанням, а також нададуть потрібну інформацію щодо того, як підготувати документи на відкриття національної польської візи категорії D.

Що стосується спеціальностей, тут можна знайти напрямки до душі. Найбільшу популярність мають:

«Управління логістикою та маркетинг», «Банківська справа та управління фінансами», «Управління організаціями», «Управління людськими ресурсами». Вартість навчання у середньому становить 1250 євро на рік.

Підсумовуючи, зауважимо, що Краків — красиве, старовинне польське місто, яке може похвалитися не тільки пам'ятками, а й рейтинговими університетами. Всього у цьому польському куточку 23 освітніх заклади, велика частина з яких є приватними структурами. Говорячи про Академію суспільних наук, підкреслимо, що цей перспективний ВНЗ забезпечує студентів всім необхідним, щоб вони мали можливість повністю зануритися у науку.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини