Ділимося секретом: як безкоштовно навчатися в Польщі?

6212
Facebook Twitter
Ділимося секретом: як безкоштовно навчатися в Польщі?

Польща — одна з небагатьох держав, які можуть допомогти в реалізації намічених планів, щодо навчання, і, для українських абітурієнтів найбільший шанс безкоштовного навчання може реалізуватися саме тут.

Сьогодні, як ніколи, світ потребує освічених і цілеспрямованих людей, котрі прагнуть до поліпшення сфер життя країни, в якій проживають, або в глобальному масштабі. Найбільш правильним рішенням буде реабілітація економічних, соціальних та інших аспектів, яка ґрунтується на глибоких знаннях. Щоб здобути освіту такого рівня, яка стане не тільки фундаментом для кар'єри окремого індивіда, але і надією для всієї держави, необхідно серйозно поставитися до вибору країни навчання і ВНЗ в ній. Також, прагматичний абітурієнт буде наполягати на можливості безкоштовного навчання. Польща — одна з небагатьох держав, які можуть допомогти в реалізації намічених планів, щодо навчання, і, для українських абітурієнтів найбільший шанс безкоштовного навчання може реалізуватися саме тут.

Чому варто вибирати польську республіку для навчання?

Крім того, що польська держава близька українцям по духу, варіант вступу в польські установи вищої освіти найприйнятніший через факт, що між нашими державами існує домовленість, про взаємне визнання атестатів і дипломів. Також, на відміну від Німеччини, нема потреби вчиться в рідній країні один-два курси, щоб потім була можливість вступити до ВНЗ. Навіть, не дивлячись на перераховані позитивні особливості, саме польські вищі навчальні заклади пропонують, крім стандартного способу вчиться на безкоштовному відділенні (на конкурсній основі), ще три можливих варіанти.

Знову ж таки, якщо з якихось причин не вдалося вступити на бюджетне відділення, або іншими способами зробити навчання безкоштовним, плата за навчальний рік в приватних університетах настільки доступна, що можна дозволити і комерційну освіту.При цьому, якість знаходиться на такому ж рівні, диплом — залишається європейським, але можна виграти від особливої ​​уваги з боку викладачів, бо враховуються індивідуальні особливості, та в процесі працевлаштування.

Способи отримання спеціальності в Польщі на безкоштовній основі:

1. Наявність Карти поляка. Це перевірений і вигідний варіант. Крім того, що власники цієї Карти мають право вступати до ВНЗ Польщі нарівні з громадянами цієї країни, є ще і можливість отримати, необхідну для першого року навчання (далі краще оформити карту побиту), візу типу D на безкоштовних засадах.

2. Отримання стипендії або гранту на покриття витрат. Конкурси на отримання стипендії мають свої критерії, але брати участь можуть всі охочі, які виконають обов'язкові умови.

3. Карта побиту. При збігу обставин, якщо закон дозволяє оформити постійне місце проживання в Польщі, можна вступати в державні університети на загальних підставах на бюджетне відділення.

4. До 18-ти річного віку, можна претендувати на безкоштовне навчання в польських коледжах і технікумах.

Також, існують спеціальні безкоштовні місця від непублічних установ вищої освіти, які виділяються за особистою ініціативою. Можливий варіант участі в промо-акції, котра дозволить не платити за перший семестр або кілька місяців. Ще, компанія-посередник може допомогти в отриманні стипендії або знижки. Обов'язково цікавтеся у наших представників про ексклюзивні варіанти здешевлення навчання.З викладеної інформації випливає, що для українських абітурієнтів безкоштовна освіта в польських вищих навчальних закладах — це реальність сьогодення. Крім безкоштовного навчання, існують цікаві можливості отримання стипендії, яка може покривати, як всі витрати, включаючи переліт, так і лише плату за навчання. Вибираючи освіту у ВНЗ Польщі, Ви отримуєте якісний європейський диплом, який визнається Європою і цивілізованими країнами, а також можливість подорожувати усіма столицями ЄС і розвиватися як культурна та освічена особистість.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини