Десятка кращих польських пісень, які стали популярні далеко за межами країни

5019
Facebook Twitter
Десятка кращих польських пісень, які стали популярні далеко за межами країни

Як же виглядає список найбільш популярних польських пісень, які полюбилися меломанам за межами Республіки Польща? Про це ми розповімо у даній статті, тому вона стане у пригоді всім любителям хорошої музики.

У кожного свій музичний смак — це стосується як молоді, так і людей більш зрілого віку. Музика та пісні польських виконавців відрізняються жанрами, текстовим наповненням та іншими важливими аспектами, але це робить її унікальною у своєму роді. Студенти університетів Польщі пильніше інших стежать за останніми новинками, оскільки, таким чином, мають можливість оновити власний плейлист, та, коли видається вільна хвилинка, зануритися у звуки улюблених пісень. То як же виглядає список найбільш популярних польських пісень, які полюбилися меломанам за межами Республіки Польща? Про це ми розповімо у даній статті, тому вона стане у при

годі всім любителям хорошої музики.

ТОП 10 кращих пісень польських виконавців

Про смаки не сперечаються. Це твердження стосується мистецтва, літератури, гастрономії, музики та інших напрямків. Проте, навіть найвибагливіші люди можуть вибрати хоча б одну пісню, із запропонованих десяти, якщо мова йде про музичні хіти. Фахівці UP-STUDY рекомендують приділити час та увагу наступним популярним польським пісням, щоб скласти думку про них, та, можливо, вибрати якусь для більш частого прослуховування, додавши до списку відтворення. Розглянемо пісні у порядку зростання популярності:

1. L.U.C. — «Kompromisy». Милий дівочий голос Бовські прекрасно поєднується з досить грубими синтетичними звуками та елегантним старомодним піаніно. Акуратний та водночас абсолютно оригінальний сингл.

2. Julia Pietrucha — «Sailor». Багато чарівних звуків від Юлії Петруча.

«Sailor» володіє дивовижною атмосферою, яка задає тон всьому альбому зі святковою назвою «Postcards From the Seaside».

3. Father Kong — «Holy». Це електроніка з елементами джазу. Є голос, є саксофон, але також і піаніно, якого не було у попередніх записах Папи Конга.

4. Daniel Spaleniak — «Prologue». Не дивно, що пісні Даніеля Спаленяка можна почути в американських серіалах («Хороша поведінка», «Озарк», «Шлях»). Нова пісня артиста також має особливу атмосферу кіно та телебачення. «Пролог» — досить темна, тривожна річ. Фантастична робота зроблена барабанами та металевою, вібруючою гітарою.

5. Taconafide — «Metallica 808». Багато польських критиків роблять ставку на пісню «Metallica 808». Крім того, образи з «непрощення» створюють приємну ауру.

6. Katarzyna Groniec — «Nie kocham». Важко повірити, що Катаржина не хотіла виконувати цю пісню. Вона абсолютно ідеальна. Це драматично, красиво, завдяки приспіву, багатому аранжуванню та безлічі емоцій. Навіть не кажучи про голос Гронець.

7. Fisz Emade Tworzywo — «Kanterstrajk». Навіть не враховуючи кліп, композиція створена для тривалих нічних прогулянок. «Kanterstrajk» — одна з двох нових пісень, які були включені до альбому «Number 1».

8. Noon — «Rian». Композиція, котра захоплює, заснована на петлі, з контурним кліматом, підшкірною нервозністю.

9. Lao Che — «Kapitan Polska». «Капітан Польща» відкриває новий альбом Лао Че «Знання про суспільство», все дуже ритмічно, музично, при цьому, не змінюючи стилю виконавця.

10. Król — «Cała cisza/POKÓJ NOCNY». До виразного, сухого удару, King додав пастельні тональності та меланхолійний вокал. Феноменальний спів, котрий викликає звикання, особливо коли виникає гіпнотизуюча нервозність.

Отже, польські виконавці мають попит у меломанів усього світу. Як резиденти країни, так і іноземці стежать за новинками від перерахованих виконавців, відвідують їхні концерти, а деякі є справжніми фанатами. Республіка Польща може воістину пишатися не тільки своїми музикантами, художниками, архітекторами, програмістами та людьми, залученими в інших напрямках, але і навчальними структурами, які, до речі, часто вибираються іноземцями, у тому числі й українцями.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини