Вартість навчання в Польщі для білорусів. Як іноземцям вчитися за дешево?

5930
Facebook Twitter
Вартість навчання в Польщі для білорусів. Як іноземцям вчитися за дешево?

Стаття буде актуальна для всіх абітурієнтів з країн СНД та інших іноземців, які хочуть здобути освіту в Європі, при цьому заощадити, оскільки ми розповімо про всі доступні варіанти здешевлення навчання.

З усіх європейських країн, українці, росіяни, білоруси та інші іноземці, найчастіше вибирають установи вищої освіти Республіки Польща і цьому є безліч причин. На відміну від тієї ж Німеччини або Франції, в які вступити на бюджетне відділення можна лише з допомогою конкурсу, в Польщі варіантів здешевлення навчання значно більше. Також, надання освітніх послуг високої якості та комфортні умови навчання відіграють велику роль, при виборі країни, для отримання європейського диплома. На перший погляд здається, що навчання в РП дорожче, ніж в Білорусі або Україні, але, насправді, це не так. Стаття буде актуальна для всіх абітурієнтів з країн СНД та інших іноземців, які хочуть здобути освіту в Європі, при цьому заощадити, оскільки ми розповімо про всі доступні варіанти здешевлення навчання.

У скільки обійдеться навчальний рік у ВНЗ Польщі, для білоруських студентів?

Якщо не шукати варіанти, які могли б зробити навчання в польських університетах дешевше, то, білоруси, як і інші іноземці будуть вносити ту плату, яка встановлена ​​для нерезидентів країни. В середньому, напрямки бізнесу, економіки, гуманітарні, соціальні та технічні обійдуться в 500-1000 євро за семестр в приватних установах, та 1000-2000 євро в державних. Найдорожчими є медичні спеціальності та навчання МВА, вони обходяться часом до 5000-7000 євро за семестр. Як і в інших країнах, все залежить від мови навчання (польська чи англійська) та обраного напрямку. Також, необхідно сплатити реєстраційний внесок, який, в середньому, становить 200-300 злотих.

Щоб вступити в приватну установу, необхідно подати відповідні документи та пройти співбесіду. Для зарахування в державний ВНЗ, потрібно надати атестат, середній бал якого буде порівнюватися з результатами інших кандидатів. В деяких публічних інститутах потрібно складати іспити.

Як іноземцям навчатися в польських університетах недорого?

Навчання в Польщі для білорусів та інших іноземців може бути абсолютно безкоштовним, або максимально дешевим. Для цього існує кілька варіантів, причому, як в державних, так і в приватних закладах вищої освіти. Щоб вчитися безкоштовно в державній освітній структурі, можна використати такі можливості:

1. Вступ з Картою Поляка. Даний документ можуть отримати українці, білоруси та росіяни, предки яких належали до народу Польщі. Власник карти має право вступати в публічні ВНЗ на рівних з поляками на бюджетне відділення.

2. Завоювання гранту на навчання. Конкурс проводиться для всіх охочих, які відповідають вимогам та займаються темами, які пропонуються для отримання гранту.

3. Отримання стипендії. Привабливість у тому, що один студент може претендувати відразу на кілька стипендіальних виплат: соціальні, спортивні, від уряду, авангардні та інші. Часом, матеріальних виплат вистачає не тільки на те, щоб покрити вартість навчання, але й на втілення бажань.

У свою чергу, приватні університети, крім того, що можуть запропонувати початково нижчу вартість, при відмінній якості, дозволяють заощадити таким чином:

— індивідуальні знижки від ВНЗ;

— бюджетні місця з ініціативи навчальної структури;

— ексклюзивні знижки від компанії посередника, на оплату 1 року навчання;

— промо акції;

— завоювання гранту на зниження плати за навчання.

Підбиваючи підсумки, варто зауважити, що, крім перерахованих вище варіантів, іноземні студенти, які віддали перевагу польським ВНЗ, найчастіше, підробляють, і не тільки з метою матеріальної вигоди та скорочення навчальних витрат, але й для отримання безцінного досвіду. Навчання в Польщі для білорусів, втім, як і для українців може бути безкоштовним, або, принаймні, абсолютно доступним. Фахівці UP-STUDY підкреслюють, що крім низької вартості, іноземців приваблюють польські університети тому, що вони впевнені в якості та перспективності освіти цієї європейської країни.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини