Де обідати студенту в Польщі? Добірка гарних та недорогих закладів

10491
Facebook Twitter
Де обідати студенту в Польщі? Добірка гарних та недорогих закладів

В даній статті ми розкриємо теми про те, як дешево харчуватися студентам в Польщі, про вартість їжі та популярні недорогі польські заклади.

Одним з основних питань, з яким зустрічаються іноземні студенти по приїзду в Польщу — це пошук бюджетних закладів для обідів. В період навчання, особливо на перших курсах, на самостійне приготування їжі у студентів не залишається часу. Крім того, як показує практика, багато учнів підробляють на вихідних або після закінчення пар. Тому, в даній статті ми розкриємо теми про те, як дешево харчуватися студентам в Польщі, про вартість їжі та популярні недорогі польські заклади.

Відомі бюджетні кафе-ресторани Польщі

Як відомо, студенти є небагатим народом. Тому, заклади з класичним недорогим меню та сучасним дизайном — мають попит у молоді, яка вчиться. Основним місцем харчування для студентів стають столові при університетах. Але, часто вони відсутні в вищих навчальних закладах. Тому, нижче ми розглянемо більш детально бюджетні студентські заклади Польщі:

1. Для любителів поїсти недорого та смачно існують молочні бари — Bary Mleczne. Вони є найпопулярнішими закладами, які знаходяться в столиці, великих та маленьких містах Польщі. Дані бари мають вигляд сучасних столових з самообслуговуванням. Також, вони вважаються одними з небагатьох закладів швидкого харчування, які пропонують домашнє національне польське меню — бігос, різні супи, журек, вареники, величезний вибір молочних страв, омлети. Поєднання великого асортименту, доступних цін та смачного меню, роблять такого роду місця, улюбленими, серед молоді, студентів, туристів.

2. Останнім часом, популярність набирають бургерні. Krowarzywa Vegan Burger є однією з відомих недорогих закусочних Польщі, які пропонують вегетаріанське меню та гарний вибір страв виключно на рослинній основі. Великі соковиті бургери, свіжі салати заправлені соусами без вмісту тваринних жирів, поживні коктейлі — це самі ходові позиції меню Krowarzywa Vegan Burger. Як не дивно, заклад має попит не тільки у вегетаріанців та прихильників здорового харчування, а також, у людей, які люблять смачно поїсти. Велика кількість людей, які нерідко шикуються в чергу в даний заклад, обумовлена величезними порціями, помірними цінами, близьким розташуванням кафе біля ВНЗ.

3. Manekin — це популярна польська мережа ресторанів, що спеціалізуються на приготуванні великих млинців. Їх розмір досягає 30 см в діаметрі. Але, варто зазначити, що, крім млинців із всілякою начинкою, кафе надає величезний вибір страв на будь-який смак — супи, буріто, салати, лазаньї, кебаби. Незвичайний сучасний інтер'єр та відмінне обслуговування — робить Manekin ідеальним місцем для швидких обідів або приємної вечері великою компанією.

4. Sphinx є популярною студентською мережею кафе-ресторанів по всій Польщі. Даний заклад спеціалізується на приготуванні смачних м'ясних страв, а також, не поступається якістю кухні та атмосферою іншим польським ресторанам швидкого харчування. Тут, за доступними цінами, кафе пропонує великий асортимент страв, приготованих на грилі — відбивні, різні види шаурми, а також, відмінні гарячі/холодні салати, закуски. Крім того, даний заклад надає студентське меню, на яке в будні є гарні знижки. Досить швидка подача замовлення, великі порції, демократичні ціни, доброзичливий персонал, затишний дизайн — спонукає студентів зайти в Sphinx на обідній перерві або після навчального дня.

Вартість обіду для студента

Кожен з вищезазначених ресторанів швидкого харчування пропонує вигідні пропозиції та цікаві акції. Тому, щоб смачно пообідати студенту, в середньому, досить 13-22 злотих. Вартість комплексного обіду в молочних барах становить близько 11-13 злотих. Середня ціна чека в Krowarzywa Vegan Burger або Manekin буде 20 злотих. При наявності купона або спеціальної студентської карти в мережу ресторанів Sphinx студент може пообідати приблизно на 16-20 злотих. Виходячи з отриманої інформації, ми можемо зробити висновок, що в польській державі існує велика кількість недорогих, затишних закладів з гарною кухнею, які підійдуть для комплексних обідів/вечері. Тому, студенти, які хочуть заощадити на їжі та часі для її приготування, можуть вибрати за своїми уподобаннями один з бюджетних фаст-фудів, кафе, їдалень. Крім того, практично кожен ресторан надає 10-20% знижку студенту будь-якого вищого навчального закладу.

Для всіх охочих отримати вищу освіту в кращих університетах Польщі, фахівці UP-STUDY готові надати кваліфіковану допомогу при вступі, виборі ВНЗ та міста для навчання з урахуванням усіх Ваших побажань. Що стосується харчування, фахівці UP-STUDY рекомендують студентам, які хочуть заощадити на їжі та часі для її приготування, вибрати за своїми уподобаннями один з бюджетних фаст-фудів, кафе, їдалень.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини