Цікавий супровідний лист, який дозволить Вам виділитися

2315
Facebook Twitter
Цікавий супровідний лист, який дозволить Вам виділитися

Професійне резюме є основним документом при підборі персоналу. У цій статті ми розповімо як та навіщо складати цікавий супровідний лист.

Професійне резюме є основним документом при підборі персоналу. Багато роботодавців не читають супровідні листи. Чому це відбувається? Це здається другорядним явищем — супровідні листи опускаються не тому, що вони не мають значення, а з огляду на те, що вони шаблонні та виснажливі. Підготовка цікавого документа вимагає трохи маркетингових навичок та «легкості пера». Якщо Ви не впевнені у своїх навичках, почніть з основних принципів.

Як написати цікаву супровідний лист?

Перш за все, цей документ не є заявою про прийняття на роботу. Тому не потрібно починати зі слів: «Прошу Вас найняти мене...». Мова, що використовується у супровідному листі, трохи менше формальна, ніж та, якою складаються інші документи заявки. З іншого боку, випадковий стиль вираження також не вітається. Уникайте крайнощів, як розмовних, так і неологізмів, а також надмірно шаблонних формальних виразів.

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY звертають увагу на те, що необхідно пам'ятати, що мета підготовки документа — переконати роботодавця у мотивації працювати на даній посаді. Тому для кожного набору необхідно написати нового листа. Використання формули багаторазового розсилання може негативно позначитися.

Слід пам'ятати, що доречно правильно обґрунтувати свою кандидатуру.

Компанія — це не школа, тому керівник не шукає співробітника, для якого важлива мета — «поліпшити навички», «придбати нові компетенції» або «розширити знання». Це добре ставлення, але у листі кандидат повинен вказати, що він може запропонувати компанії — наприклад, деякі здійсненні ідеї. З іншого боку, неприпустимо писати, що завдяки Вам компанія, нарешті, встане на ноги та буде працювати як треба.

Супровідний лист повинен мати приємну структуру, темп не повинен бути нудним. Краще розділити довге, багаторазово складне речення на кілька менших. Крім того, не повторюйте те, що вже включили до біографії. Неприпустимо копіювати речення, але можна розробити те, що внесли до CV.

Цікаве супровідний лист — приклад

Прагнучи створити цікаве супровідний лист, потрібно пам'ятати про його правильну форму. Воно повинно включати поточну дату та назву міста, а також особисті дані — ім'я, прізвище, адресу, номер телефону, адресу електронної пошти.

Нижче наведено ім'я одержувача. Якщо воно не відомо, то ім'я людини, відповідальної за наймання співробітників. Якщо у Вас немає такої інформації, варто вставити назву та її адресу.

Кожен лист має починатися з ввічливою фрази — «Шановний пане/пані/панове», не потрібно починати зі слів: «Дорога компанія!»

Супровідні листи відхиляються від практики подачі заявок, звідки кандидат дізнався про оголошення. Тому легко можна пробачити фразу

«Відповідаючи на Вашу пропозицію на сайті... Я висловлюю своє бажання працювати...».

Важлива частина листа визначає, що кандидат може запропонувати компанії. Тому презентація повинна проводитися таким чином, щоб потенційний роботодавець отримав чітке уявлення про те, які унікальні навички будуть сприяти успіху компанії. Знову ж, заїжджених «навичок командної роботи» або «хороша організація роботи» може бути недостатньо. Намагайтеся бути конкретними, посилайтеся на попередній професійний досвід та досягнення.

Підсумовуючи, підкреслимо, що лист повинен закінчуватися ввічливо, але не надто скромно. Досить замінити твердження «Якщо Ви у результаті зацікавилися моєю пропозицією...», на пропозицію: «Я буду радий зустрітися з Вами особисто...». Нарешті, вітання та рукописний підпис повинні бути додані. Це керівництво варто використовувати, як під час пошуку місця проходження стажування, так і коротко-довгострокової роботи, оскільки супровідний лист — важливий документ, який може вплинути на Ваше життя та кар'єру.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини