Чого очікують стажисти від проходження практики?

1347
Facebook Twitter
Чого очікують стажисти від проходження практики?

Які очікування присутні у студентів Польщі від практики у цілому? Чи є різниця між практикою та стажуванням? Ці та інші питання ми обговоримо у статті, тому її варто прочитати всім фактичним учням установ освіти РП.

Молоді люди, які шукають стажування, перш за все, перевіряють репутацію роботодавця та можливості постійної роботи у компанії після завершення практики такого типу. Фінансові умови для них менш важливі. Студенти польських ВНЗ часто можуть сподіватися на сприяння з боку навчального закладу, оскільки багато університетів мають укладені договори на взаємовигідні відносини, що включають відкриті лекції від професіоналів-практиків, а також місця проходження практики для учнів. Які очікування присутні у студентів Польщі від практики у цілому? Яким чином краще підшукувати місце проходження стажування: самостійно або використовуючи варіанти, запропоновані ВНЗ? Чи є різниця між практикою та стажуванням? Ці та інші питання ми обговоримо у статті, тому її варто прочитати всім фактичним учням установ освіти РП.

На які аспекти студенти університетів Польщі звертають увагу у першу чергу?

Виходячи з останнього звіту з приводу очікувань студентів Польщі від практики «Work 2.0», підготовленого PwC та Польською асоціацією управління персоналом, варто зауважити, що за останні 5 років вони трохи змінилися. До речі, рапорт був створений на основі дослідження, проведеного серед студентів та підприємців.

Престиж роботодавця та можливість постійного працевлаштування (38%) є найбільш важливим критерієм, коли студенти приймають рішення про працевлаштування, у тому числі і про стажування. Цей фактор ще більше підкреслюється самими роботодавцями (43%). Молоді люди, лише один з 10 керуються думкою друзів у цьому відношенні. Благо, така тенденція не поширюється на роботодавців, тому що тільки 3% вказали на таку відповідь.

Гроші не головне? На скільки студентів хвилює матеріальна сторона стажування?

Цікаво, що заробіток не найважливіший для стажистів. Розмір винагороди був вказаний як найважливіший фактор, що визначає вибір роботодавця для стажування тільки 6% студентів. 30% респондентів хотіли б заробити 1,5-2 тис. злотих та ще 33% трохи більше — у межах 2-2,5 тис. злотих. Роботодавці також часто вказували ці діапазони квот як заробіток, пропонований стажистам. Молоді люди не хочуть працювати безкоштовно. Тільки 5 відсотків висловили готовність пройти стажування або навчання без оплати праці. Варто зауважити, що основна відмінність стажування від практики полягає у тому, що перший тип напрацювання досвіду оплачується, другий — ні. Проте, зараз ця грань майже стерта, з огляду на це стажисти, як і роботодавці не надають значення тому, яким саме чином називається співробітництво такого типу.

Польські компанії відкриті для молоді

Польські роботодавці стежать за тим, щоб пропоновані стажування були високої якості та сприяли професійному розвитку студентів. Головне — підготувати правильну програму та оформити співпрацю, уклавши відповідний договір.

Як можна прочитати у звіті, іншими важливими елементами є «освітня цінність, забезпечення догляду та наставництва під час стажування або навчання, відповідна винагорода, а також короткий виклад всієї програми після її завершення».

Підсумовуючи, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що розглядаючи місце для стажування, варто вивчити варіанти, запропоновані ВНЗ, а також самостійно досліджувати компанії, які займаються необхідною діяльністю. Локальні організації прагнуть до того, щоб співпрацювати з молодими людьми, які після отримання диплома можуть стати цінними співробітниками на повну ставку. Кожен п'ятий роботодавець підкреслює, що у випускників є шанс почати працювати на них відразу ж після закінчення навчального закладу, навіть без необхідності попереднього стажування або навчання.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини