Чим годують в польських закладах?

8559
Facebook Twitter
Чим годують в польських закладах?

Стаття буде корисна всім студентам та абітурієнтам ВНЗ Польщі, оскільки, ми не тільки розповімо, чим годують у польських закладах, а й поділимося інформацією про те, де вважають за краще харчуватися самі студенти.

Відправляючи свою дитину на навчання вдоіноземної установи вищої освіти, батькам важливо знати, де буде жити дитя та чим харчуватися. Звичайно, якщо поїздка на навчання до одного з європейських ВНЗ, наприклад, в Республіці Польща — це перший закордонний виїзд, тоді, краще завчасно досліджувати це питання. Що стосується студентських їдалень, то, вибір страв не великий, але вони завжди приготовлені зі свіжих продуктів відповідно до технологій приготування їжі. Стаття буде корисна всім студентам та абітурієнтам ВНЗ Польщі, оскільки, ми не тільки розповімо, чим годують у польських закладах, а й поділимося інформацією про те, де вважають за краще харчуватися самі студенти.

Вибір страв та вартість харчування польських студентів

Завдяки тому, що в Польщі найдоступніші ціни на продукти, в порівнянні з іншими країнами Європейського Союзу, студенти можуть готувати самостійно, не обмежуючи себе, харчуватися в університетах (годують досить смачно), або відвідувати заклади громадського харчування. Говорячи про столову, варто зауважити, що вони передбачені майже у всіх державних та приватних установах вищої освіти. Вибір страв не сильно різноманітний, але в комплексний обід завжди входить перша страва або молочна каша, друге (основна страва) гарнір з м'ясною або соєвою стравою, напої: соки, кава, молочні коктейлі. Також, нерідко зустрічаються сирники, яєчня з духовки та десерти. Переваг в університетської їдальні кілька: близькість розташування (на території ВНЗ), елементарна, але смачна їжа та доступна вартість. Комплексний обід, в середньому, обходиться від 12 до 17 злотих.

Альтернативи університетським закладам харчування

Не всі люблять харчуватися в громадських місцях та вважають за краще готувати самостійно. Те, що в польських установах вищої освіти дуже гнучкий графік, та студенти вчаться не більше тридцяти годин в тиждень, якщо є охота, виділити кілька годин на приготування улюбленої їжі, не складе труднощів. Тим більше, закуповуючи продукти в супермаркетах з доступними цінами та високою якістю продуктів, таких як: "Lidl", "Biedronka", "Tesco" та "Auchan", можна харчуватися смачно, корисно та без шкоди для гаманця.Ті, хто не любить готувати та не хочуть їсти в університетських кафетеріях, можуть харчуватися у мілкбарах, кафе та недорогих ресторанах. Найчастіше, в таких закладах, для студентів передбачені знижки, іноді вони досягають 20-ти та навіть 50-ти%.

Є знижки на страву дня, або на комплексні обіди. Фахівці UP-STUDY рекомендують розглянути кілька таких доступних закладів громадського харчування:1. Bary Mleczne (молочні бари). Крім молочного меню, яке було на самому початку, зараз різноманітні пропозиції страв: бігос, супи, вареники, млинці. Доступні ціни, приємна атмосфера та велика різноманітність страв — роблять ці бари вельми популярними, серед молоді, та студентства, в тому числі.2. Krowarzywa Vegan Burger. Все меню вегетаріанське, але, великі порції, зі смачними соусами та доступні ціни — роблять цей заклад улюбленим не тільки серед прихильників вегетаріанства, але і для багатьох прихильників традиційної їжі.3. Мережа ресторанів Sphinx. Смачні страви з м'яса та овочів, затишна атмосфера, привітний персонал та хороші знижки — ось ті показники, завдяки яким, в цих кафе-ресторанах не буває порожніх залів.Підсумовуючи, можна помітити, що годують у всіх польських закладах досить добре. Так, в університетських кафетеріях трохи менше позицій в меню, але їжа — свіжого приготування, ціни — доступні та знаходяться вони на території ВНЗ, що істотно прискорює процес харчування. Для любителів кафе та ресторанів, завжди є такі заклади недалеко від університетів, в них часто діють знижки та можна вибрати їжу на будь-який смак.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини