Чи вдасться знайти роботу у Польщі після навчання на найбільш популярних напрямках?

7285
Facebook Twitter
Чи вдасться знайти роботу у Польщі після навчання на найбільш популярних напрямках?

П'ять найпопулярніших областей дослідження включали IT, управління, психологію, економіку та право. Чи дійсно ринок праці шукає співробітників з такою освітою? Розберемо це питання у статті.

За даними Міністерства науки та вищої освіти Республіки Польща, у 2019/2020 навчальному році в польських університетах почнуть навчатися 416 153 студенти, у результаті чого майже на 13 тисяч осіб більше, ніж у минулому році. П'ять найпопулярніших областей дослідження включали IT, управління, психологію, економіку та право. Чи дійсно ринок праці шукає співробітників з такою освітою? Розберемо це питання у статті.

Робота після ІТ у Польщі та за кордоном

У контексті численних повідомлень про те, що в ІТ-галузі на даний час відчувається брак співробітників, інформація про те, що ІТ-фахівці зайняли перше місце у рейтингу найбільш популярних областей дослідження, дає оптимізм. Без сумніву, світ стає все більш комп'ютеризованим, та число пропозицій роботи у цій області зростає з кожним роком. За словами експертів, випускники інформаційних технологій заробляють більше, у порівнянні з іншими студентами, ставки варіюються від 5992 злотих брутто до 7850 злотих брутто. До найбільш високооплачуваних спеціальностей відносяться, серед іншого інформатика зі спеціалізацією у програмуванні, аналітичній інформатиці, механіці та машинобудуванні, а також телеінформатика. Працевлаштуватися можна як у РП, так і за її межами, оскільки тільки в Європі дефіцит фахівців становить понад мільйон.

Зайнятість після управління та психології

Сюрпризом, однак, не є вибір інших факультетів, таких як менеджмент, психологія або економіка, які роками мають популярність серед молоді. На думку експертів HR-консалтингової компанії, молоді фахівці після менеджменту та психології найчастіше працевлаштовуються до відділів продажу, маркетингу або управління персоналом. Це напрямок, який надає широкий спектр можливостей, але потрібно вибрати кар'єру, щоб швидко отримати знання в області та почати першу роботу відповідно до спеціалізації. Через високу популярність напрямку, конкуренція на ринку висока. Без досвіду, рішучості та фактичного переконання у спеціалізації у людей після менеджменту можуть виникнути проблеми з пошуком хорошої та цікавої роботи.

Що повинен знати випускник економіки?

У свою чергу, випускники факультету «Економіка» не можуть скаржитися на відсутність пропозицій про роботу — такі спеціальності, як бухгалтерський облік, фінанси, страхування, економічний аналіз та управління нерухомістю, роками надають можливості кар'єрного росту, як у польських, так і в іноземних організаціях. Однак з розвитком технологій, ринку все більше будуть потрібні аналітики великих обсягів даних, кількісні аналітики, фахівці з оптимізації процесів, а також експерти з процесів — всі ці професії повинні поєднувати навички аналітичного мислення з економічними, юридичними, бізнес-знаннями та IT. Ринкові вимоги зростають, але, як відзначають експерти, заробітки у цих областях також будуть привабливими, а робота для молоді може бути цікавою та складною.

Яку галузь права найкраще вивчати?

ТОП5 найпопулярніших напрямків у 2019 році закриває закон. Люди, які звертаються до суду, переконані, що після закінчення університету вони будуть керувати власним офісом, представляти інтереси директорів у суді або будувати кар'єру у корпоративних структурах. Проте, вони не знають про те, що ринок юридичних послуг постійно реагує на мінливі реалії, а це означає, що вибір неправильної спеціалізації може привести до провалу на ринку праці. На даний час найбільший попит мають студенти-юристи зі спеціалізацією в області злиття та поглинання, нерухомості та податків. Це група найбільш високооплачуваних людей. Попит на юристів в області інтелектуальної власності та банківського права також зростає протягом багатьох років, де пропоновані умови роботи знаходяться на дійсно високому рівні.

Підсумовуючи, фахівці UP-STUDY звертають увагу на те, що студент РП, який влаштовується на роботу після отримання ступеня магістра, може розраховувати на заробітну плату у діапазоні 2500-6000 злотих брутто, у залежності від того, куди він працевлаштуватися. Безсумнівно, кваліфікація, необхідна для хорошої роботи. На найвищу зарплату та простоту пошуку роботи можуть розраховувати тільки ті, хто вільно говорить англійською, демонструючи знання, рішучість та прихильність.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини