Чи варто здобувати другу вищу освіту в Польщі?

9462
Facebook Twitter
Чи варто здобувати другу вищу освіту в Польщі?

Дана стаття несе корисну інформацію для людей, які отримали вищу освіту мінімум ступеня бакалавра або інженера, і бачать потребу в отриманні другої освіти в Польщі.


Ще з XIV століття Польща надає якісні послуги освіти. На сьогоднішній день, понад півмільйона абітурієнтів направляються в польські ВНЗ для навчання на бакалавра, магістра, доктора наук, підвищення кваліфікації або отримання другої вищої освіти. Великий вибір напрямків досліджень, визнаний європейський диплом і комфортне середовище для навчання — задовольнять запити навіть найвимогливіших студентів. Дана стаття несе корисну інформацію для людей, які отримали вищу освіту мінімум ступеня бакалавра або інженера, і бачать потребу в отриманні другої освіти в Польщі.

Особливості другої вищої освіти

Даний тип навчання відноситься до післядипломної освіти, що включає в себе ще підвищення кваліфікації. Термін навчання становить від одного до півтора року, тобто два-три семестри. Так як навчання в польських установах вищої освіти можна почати з першого жовтня (осінньо-зимового семестру) або першого березня (весняно-літнього семестру), то не потрібно витрачати час даремно, як тільки буде прийнято рішення про необхідність отримання другої вищої освіти, можна відразу подавати документи. У процесі навчання, з метою отримання другої вищої освіти можна ще паралельно працювати або навчатися в іншому ВНЗ, іншої спеціальності. Не забираючи великої кількості часу, все ж освіта є якісною, доступною і цікавою.

Необхідність післядипломного навчання

Ні для кого не секрет, що українці віддають перевагу вищим навчальним закладам Польщі через низку переваг, а саме:

  • вартість навчання обґрунтована і доступна;
  • завдяки визнанню дипломів, можна влаштуватися на роботу не тільки в польські компанії, але і в корпорації Європи;
  • значний акцент на практичну сторону навчання — робить професійні кадри затребуваними і незамінними;
  • існування центрів допомоги для адаптації іноземних студентів;
  • через близьку локацію, наші країни схожі в культурних, традиційних і мовних аспектах.

Але чому так затребуване повторне звернення до вищих навчальних закладів, і хто, найчастіше, бажає отримати другу вищу освіту? Користувачами освітньої послуги такого типу є випускники, які отримали перший диплом в Україні або за кордоном. Часто трапляється, що обрана раніше професія більше не користується попитом на ринку праці, виникають великі труднощі з пошуком роботи, і людина приймає рішення змінити напрямок своєї діяльності. А так як Польща надає навчання за Болонською системою, відповідає всім параметрам європейської освіти, то вибір очевидний в будь-яких випадках вступу. Ще, можливо такий розвиток подій, що виникає бажання, вкорениться у вивченні раніше обраної спеціалізації в більш вузькому і глибокому напрямку одержати суміжну професію, наприклад: бухгалтери обирають напрямок аудиту, податкового обліку і фінансової документації; математики — зосереждуються на комп'ютерній інженерії; правознавці на законодавчих актах і нормативах. Отримання суміжних професій дуже актуально в умовах сьогоднішньої нестабільної економіки, так як дають більше шансів бути затребуваним в будь-якій ситуації.

Виходячи з вищевикладеного матеріалу, слід зауважити, що друга вища освіта може дуже допомогти в подальшому працевлаштуванні, так як буде доступний більше ширший спектр сфер діяльності, де можна себе реалізувати. Отримавши його в Польщі, випускник розширює не тільки свій робочий кругозір, але і збільшується кількість країн і міст, в яких можна успішно працевлаштуватися. До того ж, так як навчання не займає багато часу, можна підшукати роботу або осягати ази іншої професії одночасно з цим навчанням.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини