Чи варто продовжувати навчання, після бакалаврату? Магістратура в Польщі

7754
Facebook Twitter
Чи варто продовжувати навчання, після бакалаврату? Магістратура в Польщі

Розглянемо більш детально всі переваги та недоліки завершення навчання на стадії бакалаврату, а також, розповімо, які чинники можуть вплинути на вибір, на користь другого науково-кваліфікаційного ступеня.

Отримавши перший науково-кваліфікаційний ступінь, перед дипломованими бакалаврами постає питання: «Продовжувати навчання чи починати будувати кар'єру?». Однозначної відповіді немає, але, для того, щоб прийняти правильне рішення, необхідно зважити всі за та проти. Варто зауважити, що, при більшій схильності до продовження навчання, краще вибирати магістратуру в Європі, через те, що вона дасть можливість отримати якісний європейський диплом, а також, вийти на міжнародний ринок праці. Відсутня потреба підтверджувати кваліфікацію та можна влаштуватися на роботу в іноземну компанію далеко за межами країни навчання. Для того, щоб відкрилися великі перспективи, але вкласти мінімум матеріальних засобів, краще віддати перевагу магістратурі в Польщі. Розглянемо більш детально всі переваги та недоліки завершення навчання на стадії бакалаврату, а також, розповімо, які чинники можуть вплинути на вибір, на користь другого науково-кваліфікаційного ступеня.

Працевлаштування з дипломом бакалавра

Тут є свої важливі особливості, а саме те, де був отриманий диплом, а також, те, на яку посаду претендує кандидат. Отримавши кваліфікацію в Україні та бажаючи працювати за фахом, випускник може знайти вакансію, але, навіть отримавши достатньо досвіду роботи, в більшості випадків, претендувати на керівну посаду не вийде. З європейським дипломом першого ступеня, практично, така ж ситуація, можна знайти роботу, але, швидше за все в країні закінчення навчання і то, не найбільш перспективну. Зупинятися на досягнутій кваліфікації варто лише в таких випадках:

— матеріальна скрута та немає підстав претендувати на стипендію або бюджетне відділення;

— знайшли роботодавця, який запропонував вигідні умови та повністю задоволений Вашою кандидатурою. Також, краще уточнити всі перспективи майбутнього кар'єрного росту;

— отримані знання повністю відповідають Вашому уявленню про рівень, який мали намір досягти;

— немає бажання вчитися та що-небудь міняти.

Магістратура в Європі. Що пропонують польські університети?

Магістратура необхідна у багатьох випадку, але, навіть попри її потребу, варто пам'ятати, що саме освоюючи другий науково-кваліфікаційний ступінь, можна вдосконалювати отримані знання, а також, отримати практичні навички їх застосування. Тривалість в польських ВНЗ залежить від обраної спеціальності, але, в середньому це 1.5-2 року. Деякі напрямки досліджень передбачають неподільну магістратуру, тому, варто бути уважним, при вступі. Університети Польщі пропонують, крім високої якості, доступний рівень цін. Також, після отримання диплома магістра, можна працевлаштуватися в будь-яку міжнародну компанію на посаду з гідним окладом.

Віддати перевагу продовженню навчання варто в таких випадках:

— відсутність матеріального тиску;

— в планах на майбутнє — наукова та науково-дослідна діяльність;

— є охота, надалі, займати керівні посади;

— є необхідність зміцнити знання, отримані на бакалавраті;

— не задоволені знаннями, отриманими раніше;

— обрана раніше спеціальність не має попит на ринку праці, та виникла необхідність отримати суміжну або кардинально іншу професію.

Завдяки тому, що у Польщі визнають українські дипломи, наші випускники бакалаврату можуть вчитися у ВНЗ цієї країни, причому, не обов'язково дублювати спеціальність.Підсумовуючи, фахівці UP-STUDY звертають увагу на те, що, більшість студентів все-таки схиляються до продовження навчальної стежки. Сказати чи вірно це, однозначно не можна, адже у кожного своя ситуація

Але, бажаючи реалізувати свій потенціал, досягти максимальних вершин та отримувати хороший оклад, краще відучитися у повній мірі та ВНЗ Республіки Польща тому найкраща локація.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини