П'ять помилок, які сповільнять кар'єру

1759
Facebook Twitter
П'ять помилок, які сповільнять кар'єру

Найбільш поширені причини професійного застою та поради, як з ними боротися Ви зможете знайти у статті, яку підготували досвідчені фахівці центру польської освіти UP-STUDY.

Ви отримали диплом про вищу освіту або перебуваєте у процесі навчання та вирішили поєднувати роботу з навчанням, але Ваша кар'єра стоїть на місці? Або Ви починаєте кар'єру та не хочете помилитися? Найбільш поширені причини професійного застою та поради, як з ними боротися Ви зможете знайти у статті, яку підготували досвідчені фахівці центру польської освіти UP-STUDY.

ТОП 5 помилок, які гальмують старт або розвиток кар'єри

Спочатку багато роблять помилки. Одні не завдають шкоди, інші призводять до краху кар'єри. Зважаючи на це, варто розглянути поради, яких помилок слід уникати:

1. Один крайній термін, який здавався занадто далеко. Навіть пильний працівник може не дотриматися дедлайну. При безлічі завдань складно дотримати терміни. Якщо осічка відбудеться один раз, нічого не трапиться. Однак, якщо співробітник постійно працює, наприклад, над квартальним звітом про продажі, які мали бути на столі начальника протягом двох тижнів, у нього виникне проблема.

Що робити?: зайнятися організацією роботи. Визначте, де причина проблеми. Чи залежить це від зовнішніх факторів, на які працівник не може вплинути? Якщо останнє, потрібно взяти на себе відповідальність за особисті дії та організаційні навички. Якщо у працівника є проблема з керуванням часом, варто розділити його на більш дрібні частини. Таким чином, вдасться нав'язати собі дисципліну, та буде легше зрозуміти завдання. Кар'єра зазвичай вимагає старанності та впорядкованості.

2. Небажання говорити про гроші. Кожен п'ятий поляк, чи іноземець, який хоче працевлаштуватися на території РП, не може говорити про гроші (згідно з дослідженням TNS Polska). Потенційні працівники вважають це забороненою темою, вони не можуть домовлятися ні про доходи, ні про підвищення плати. Тим часом, не вступаючи у грошові переговори, питання залишиться відкритим.

Що робити? Не боятися домовлятися про ставки. Можна потренуватися — наприклад, зіграти у переговорній сцені з довіреною колегою. Коли Ви відчуваєте себе комфортно, «продаючи» себе, можна легко домовлятися про кращі ставки, та кар'єра буде набирати обертів.

3. Маючи роботу не цікавитися іншими пропозиціями. Кар'єра без налагодження контактів зазнає невдачі. Створення та підтримка мережі професійних контактів, є умовою, необхідною для професійного розвитку. Багато хто перестають піклуватися про це, коли знаходить роботу. Вони стають закритими для пропозицій, які можуть бути набагато перспективніше поточної роботи.

Що робити? Підтримувати та вдосконалювати мережу постійно, розглядати всі вхідні пропозиції, оновлювати резюме та навіть, можливо, відвідувати співбесіди.

4. Спалення мостів. Буває, що співробітник так розчарований роботою, що кидає її у гніві. Також важко зберігати холоднокровність, коли відбувається звільнення. Поганий догляд не є гарною ідеєю. Невідомо, коли та з ким перетнуться професійні шляхи, але потім може бути соромно.

Що робити? Зберігати професійне обличчя та налагоджені контакти. Варто дослідити, чому виникла (якщо звільнення було затьмарене скандалом) напружена ситуація? Це ключове питання, на яке потрібно знайти відповідь. Якщо виявити помилку, вдасться уникнути її вдруге. А може це питання характеру? Тоді слід спробувати навчитися контролювати свої емоції.

5. Нехтування власною розробкою. Кар'єра не терпить застою. Щоб мати шанс на розвиток, потрібно діяти постійно. Легко увійти у рутину та забути про розвиток, особливо коли роботодавцю все одно.

Що робити? Створити можливості. Онлайн курси, участь у семінарі, оформлення сертифіката для придбання додаткових компетенцій — це речі, які не можна пропустити. Перш, ніж зареєструватися, запитаєте у боса чи зможе він покрити витрати на окремі тренінги.

Підсумовуючи, варто зауважити, що у молодих фахівців, які починають будувати кар'єру, котрі звернули увагу на наші рекомендації, може найближчим часом вдатися зробити правильні кроки у потрібному напрямку. Природно, додаткові компетенції завжди будуть до речі, якщо не на поточному місці роботи, то надалі — точно. Також, пам'ятайте, що попри обрану спеціальність та напрямок діяльності, варто завжди піклуватися про налагодження контактів, які завжди знадобляться.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини