Чи справді Польща почала активно стимулювати працевлаштування українських студентів, що навчаються в її ВНЗ?

6296
Facebook Twitter
Чи справді Польща почала активно стимулювати працевлаштування українських студентів, що навчаються в її ВНЗ?

У цій статті ми розповімо яким чином держава стимулює працевлаштування іноземців на її території, а також до яких університетів найбільш перспективно вступати.

Українські абітурієнти котрий рік активно штурмують університети Республіки Польща, оскільки прагнуть отримати якісний європейський диплом та можливість працевлаштуватися на легальних підставах за кордоном. Велика частина з тих, хто вже придбав кваліфікацію у польських освітніх структурах, знайшли гідне місце роботи та їхній приклад бажають наслідувати інші кандидати на навчання з України. Особливо зріс інтерес у наших співвітчизників до університетів РП ще й завдяки тому, що у поточному році був запущений спеціальний проект, який сприяє пошуку легальної роботи. EdWork, у першу чергу націлений на допомогу при працевлаштуванні українців та білорусів. Дана стаття буде корисна всім нерезидентам Польщі, які навчаються в її ВНЗ, а також тим, які планують здобувати кваліфікацію у РП, оскільки ми розповімо яким чином держава стимулює працевлаштування іноземців на його території, а також до яких університетів найбільш перспективно вступати.

У чому полягає суть нової програми допомоги при працевлаштуванні?

У середині року була запущена програма під назвою EdWork, орієнтована на допомогу при пошуку роботи у Польщі, та у першу чергу вона буде сприяти кандидатам з України та Білорусії. Головним патроном проекту виступає Парламент студентів Республіки Польща, який підтримує група EWL (найбільша польська компанія, що спеціалізується на допомозі при пошуку роботи для іноземних громадян). Програма, крім основної опції — пошук легальної роботи на території РП, також, в якості заохочення, проводить навчальні семінари та відпочинок у неформальних обставинах на березі моря або у горах. Варто підкреслити, що участь у даному проекті не вимагає оплати, а весь курс займе не більш ніж 3 літні місяці. Всі охочі взяти участь мають можливість зареєструватися за допомогою соціальної мережі Facebook, а також на офіційній сторінці проекту.

До яких університетів Польщі вступати, щоб отримати максимум переваг?

Здавалося б, що, придбуваючи якісний європейський диплом в одному з польських університетів можна розраховувати на рівні переваги, але це не так. Як показує практика фахівців UP-STUDY, а також великої кількості українських учнів польських ВНЗ, найбільш перспективно вчитися саме у міжнародних університетах. Подібні освітні структури, які також називають приватними, більш орієнтовані на міжнародні відносини та просувають своїх випускників не тільки на локальний, а й на глобальний ринок праці. Також, варто зауважити, що навчання у приватних структурах обходиться у рази дешевше, а індивідуальний підхід сприяє розкриттю студента не тільки як професіонала, але і як особистості. Серед іншого, студенти непублічних університетів мають можливість отримувати стипендію, завойовувати гранти або самостійно оплачувати навчання, завдяки заробленим коштам на підробітку.

Навчання у міжнародних структурах вищої освіти є цікавим завдяки тому, що у таких закладах навчається велика кількість студентів з різних держав, та це інтернаціональне середовище допомагає познайомитися з іншими культурами, дізнатися традиції та особливості інших народів.

Отже, проекти деяких компаній Польщі сприяють працевлаштуванню на польській території студентів з України. Зараз, коли в Україні настільки нестабільна ситуація, навчання в польських ВНЗ є гарантією перспективного майбутнього. Завдяки проектам типу EdWork, а також присутнім при університетах бюро кар'єри, українці можуть сподіватися на отримання хорошої роботи як в Польщі, так і за її межами.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини