Чи правда що вступити до ВНЗ можна тільки влітку?

3475
Facebook Twitter
Чи правда що вступити до ВНЗ можна тільки влітку?

Багато абітурієнтів хвилює питання: «Чи дійсно можна поступити до Польщі лише у період літньої кампанії?». Саме його ми обговоримо у статті.

Багато іноземців вибирають в якості країни навчання Республіку Польща, та українці не є винятком. Такому рішенню є багато раціональних пояснень. По-перше, якість навчання знаходиться на високому рівні, при цьому ціна освітнього року не завищена, та це робить польську освіту доступною навіть для дітей з малозабезпечених сімей. По-друге, більшість університетів пропонують програми, як польською, так і англійською мовою, які відповідають європейським стандартам. По-третє, польський диплом здатний відкрити перспективи глобального працевлаштування. Розуміючи ці та інші переваги навчання у РП, багато абітурієнтів хвилює питання: «Чи дійсно можна поступити до Польщі лише у період літньої кампанії?». Саме його ми обговоримо у статті.

Коли можна подавати документи до ВНЗ Польщі?

У першу чергу підкреслимо, що деякі студенти вступають відразу у кілька освітніх установ, та тут потрібно враховувати, що дати подачі документів та складання іспитів (якщо мова йде про державний ВНЗ), можуть відрізнятися, оскільки держава надає у цьому плані певну свободу. Подавати документи та бути зарахованим до лав студентів можна не тільки влітку, бажаючи почати навчання із зимового семестру (з жовтня), а й взимку, на літній семестр, тоді навчання почнеться з лютого-березня. Відмінною рисою між публічними та приватними установами освіти у цьому плані є те, що у перших структурах швидше відкривають та закривають період вступу. Зарахування у літній період зрозуміле, більше питань виникає у тих молодих людей, які подають документи взимку. Процедура передачі документів та їх перелік не змінюється. Важливий момент, університети, що відкривають набір на літній семестр виставляють не всі присутні у ВНЗ спеціальності, але, найчастіше, ті, котрі мають найбільший попит — доступні. Що стосується старту навчання, якщо вступила велика кількість абітурієнтів, тоді керівництво може прийняти рішення про те, що сформується окрема група, яка буде йти власним навчальним планом. Якщо було зараховано лише кілька учнів, тоді вони приєднуються до наявної групи на другий семестр, а перший складають наприкінці навчання, тобто після 6 семестру — на бакалавраті, 7-го, навчаючись для досягнення ступеня інженера.

Чому варто вчитися у Польщі?

Фахівці UP-STUDY звертають увагу на те, що гривня зміцнилася, та тепер нашим землякам стало ще дешевше вчитися у РП. Крім цього, ось які існують переваги навчання у польських ВНЗ для іноземців:

  • якісно розроблені програми навчання з доступною платою;
  • можливість здешевити навчання, завоювавши грант, стипендію, ексклюзивну знижку або підробляючи;
  • можливість участі у проєктах мобільності;
  • шанс на придбання іноземного досвіду, а також побудову мережі корисних контактів;
  • перспективи працевлаштування у глобальному масштабі;
  • можливість познайомитися з різними культурами, адже більшість ВНЗ Польщі є інтернаціональними структурами, деякі навчають представників з більш ніж, 70 країн;
  • перспективи знайти роботу у перші три місяці, після отримання диплома.

Підсумовуючи, резюмуємо, що вступати до польських ВНЗ можна не тільки влітку. До речі, слід зазначити, що абітурієнтам, які бажають розпочати навчання з літнього семестру легше вступити на курси з обмеженою кількістю місць, адже конкуренція значно нижче. Якщо Ви ще роздумуєте, варто відкинути сумніви та вступати у той період, коли зручно, виникла необхідність або прийшло натхнення.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини