Чи можна знайти високооплачуваний підробіток під час отримання освіти у Польщі?

7821
Facebook Twitter
Чи можна знайти високооплачуваний підробіток під час отримання освіти у Польщі?

Дана стаття буде цікава для прочитання всім студентам, які обрали отримання кваліфікації у польських ВНЗ, оскільки ми розповімо, чи можливо знайти високоприбутковий підробіток під час навчання.

Студенти європейських університетів трохи відрізняються від українців, та не тільки тим, що мають більше прагнення до придбання знань, а й тим, що активно займаються питаннями набуття практичного досвіду вже під час отримання освіти. Можливо через це, а також зважаючи на доступність навчання у деяких країнах Європи, наші співвітчизники відправляються за кордон для освоєння професії. Переймаючи позитивний досвід своїх колег, українці у польських університетах активно займаються громадською діяльністю, беруть участь у колективних проектах, займаються власними дослідженнями, а також підшукують підробіток, який дозволить як напрацювати досвід взаємодії у трудовому колективі, так і поліпшити матеріальне становище. Дана стаття буде цікава для прочитання всім українцям та іншим іноземцям, які обрали отримання кваліфікації у польських освітніх структурах, оскільки ми розповімо, чи можливо знайти високоприбутковий підробіток під час навчання.

Особливості працевлаштування іноземних студентів польських ВНЗ під час отримання освіти

Фахівці UP-STUDY підкреслюють, що завдяки внесеним, у 2015 році, доповненням до «Закону про іноземців», учні структур вищої освіти Польщі, які обрали стаціонарну форму навчання мають можливість підробляти без додаткових дозволів, а також обмежень за часом, але, щоб це не впливало на академічні заняття та результати студентів. Також, рекомендується займатися пошуками підробітку з подальшим працевлаштуванням не з першого курсу, а з наступних. До цієї поради варто прислухатися, оскільки на першому курсі краще ретельно познайомитися з обраною установою, структурою занять, особливістю складання сесій, та зарекомендувати себе, як надійного та перспективного учня. Не варто хвилюватися з приводу виплат.

Вибираючи легальні види підробітків, між студентом та роботодавцем буде укладений двосторонній договір, який буде регламентувати всі умови найму та оплати праці. Наполегливо радимо утриматися від нелегальних заробітків, адже це загрожує виключенням з освітньої структури та депортацією, можливо без права поновитися на навчанні.

Різновиди підробітків з хорошим прибутком

Звичайно, тут багато що залежить від того, на якому рівні потенційний кандидат на роботу володіє мовою, а також комунікативними навичками та профільними. Розглянемо ситуацію у загальному, не прив'язуючись до конкретних умінь. Найбільш високооплачуваними є:

1. Репетитор. Великою популярністю користується надання послуг навчання російської, української, білоруської, англійської та інших мов. Ті студенти, які на високому рівні знають рідну мову, можуть відмінно заробити, при цьому, не витрачаючи багато часу. Всього 3-4 години на тиждень дозволять додати до своєї скарбнички на місяць не менш ніж 180-220 євро.

2. Бармен та помічник бармена. Це специфічна робота, адже велика частина змін припадає на нічний час. Проте за зміну можна виручити відмінні чайові, та у підсумку заробіток здатний досягти 150 доларів.

3. Фрілансери сфери ІТ. Такий підробіток вибирають студенти, які мають знання у сфері IT-технологій та прагнуть ще під час навчання напрацювати досвід на більш простих проектах. Варто зауважити, що дуже складно відповісти на питання про рівень заробітку, але деякі джерела стверджують, що можна заробляти від 1500 тисяч злотих на місяць.

Отже, під час навчання у Польщі, у студентів є можливість підробляти. У деяких випадках, коштів з джерел заробітку вистачає не тільки на покриття побутових витрат, але, навіть на оплату навчання та подорожей. У будь-якому випадку, все залежить від додаткових умінь студента, його особистісних якостей, а також, що не менш важливо — від бажання.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини