Чи можна працювати в університеті Києва з польським дипломом?

10299
Facebook Twitter
Чи можна працювати в університеті Києва з польським дипломом?

Випускники польських ВНЗ, отримавши необхідну кваліфікацію, можуть працевлаштуватися на відповідну посаду в будь-якому університеті як Києва, так і інших українських міст.

Багатьох абітурієнтів, які вступили до установ вищої освіти Республіки Польща хвилює можливий діапазон працевлаштування. Особливо, це питання актуальне для тих, хто планує надалі повернутися в Україну та зайнятися викладацькою та науковою діяльністю. Не варто турбуватися, європейський диплом, отриманий в польських освітніх установах, котується у всіх країнах Європи, а також, в Сполучених Штатах, Канаді, Австралії, та, звичайно ж, в Україні, завдяки обопільному визнанню дипломів. Випускники польських ВНЗ, отримавши необхідну кваліфікацію, можуть працевлаштуватися на відповідну посаду в будь-якому університеті як Києва, так і інших українських міст. У статті ми детально розглянемо переваги отримання освіти в Польщі, а також, особливості працевлаштування фахівця у Києві.

Як влаштуватися до ВНЗ Києва з польським дипломом

Всупереч загальній помилці, що українські структури не охоче беруть на роботу з іноземним дипломом, ситуація кардинально протилежна. Так, є така особливість, що державні установи не завжди охоче наймають закордонних фахівців, оскільки, отримані знання відрізняються від вимоги таких структур. Інші організації навпаки щасливі роздобути у свій штат кваліфікованого кадра, який має знання та розуміння європейських методик, та досвід експертів. У разі, якщо український університет приймає на роботу кадра з європейським дипломом, отриманим в Польщі, студенти будуть мати можливість:

— перейняти європейський досвід, не виїжджаючи з країни;

— подивитися на різні проблематики під абсолютно новим кутом;

— вивчати предмети за новими методиками;

— отримати корисну пораду з написання курсової (дипломної, магістерської) роботи, засновану на іноземному досвіді.

Хоча оплата у вітчизняних освітніх закладах не висока, все ж умови праці цілком прийнятні та, для того, щоб займатися науково-дослідною діяльністю є все необхідне.

Як сприяють польські ВНЗ працевлаштуванню своїх студентів?

На відміну від вітчизняних університетів, установи вищої освіти Польщі всіляко сприяють побудові кар'єри своїх випускників. Також, вони допомагають знайти гідний підробіток під час навчання. Ще, існують програми обміну студентами, які дають можливість отримати безцінний досвід в інших країнах, тим самим додати в особистому зростанні. Вказавши такі дані в резюме, роботодавець швидше за все виділить таку кандидатуру, серед решти.При більшості університетів Польщі організовані бюро кар'єри (агентства працевлаштування та подібні структури), які допомагають знайти роботу. Також, вони проводять різні бізнес тренінги та семінари, на яких навчають написанню мотиваційного листа, складанню ефективного резюме та правильній манері проходження співбесід.

Приватні освітні установи РП, завдяки налагодженим взаємозв'язкам з іноземним бізнесом та партнерами просувають своїх випускників на міжнародний ринок праці. Це одна з причин, через яку українці та інші іноземці вибирають непублічні ВНЗ. Другою є ідеальне співвідношення між платою за навчання та якістю освітніх послуг.

Підбиваючи підсумки, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що університети Києва із задоволенням приймають на роботу фахівців з європейським дипломом, отриманим у РП. Інша справа, що далеко не всі ті, хто бажає викладати, погодяться повертатися на Батьківщину, оскільки, рівень заробітних плат залишає бажати кращого. Фахівці, які закінчили польські університети, можуть працевлаштуватися в кожній із країн Європи та далеко за її межами, тим самим реалізувати свій потенціал по максимуму, з гідною оплатою за виконану роботу.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини