Рекомендації з вибору теми бакалаврської/магістерської дисертації

8748
Facebook Twitter
Рекомендації з вибору теми бакалаврської/магістерської дисертації

Труднощі, пов'язані з проектом, можуть виникнути при виборі теми майбутнього дослідження. Щоб полегшити завдання, фахівці UP-STUDY рекомендують ознайомитися з матеріалом, щоб розібратися, як вибрати тему дисертації!

Перший семестр навчального року є періодом дилем для деяких людей. На кожному етапі навчання існує необхідність підтвердження отриманих знань, найчастіше в українських, польських та інших європейських установах освіти ним служить створення власного наукового тексту з великим об'ємом. Це не просте завдання, та труднощі, пов'язані з проектом, можуть виникнути на початку, а саме ще при виборі теми майбутнього дослідження. Щоб полегшити завдання, фахівці UP-STUDY рекомендують ознайомитися з матеріалом, щоб розібратися, як вибрати тему дисертації!

Бакалаврська робота під час навчання в одному з польських університетів

Предметом цього наукового проекту є так званий лейтмотив тексту, котрий створюватиметься. Найчастіше студенти повинні вирішити, в яких областях є охота рухатися під час написання наукового проекту, до кінця першого семестру у магістратурі та п'ятого семестру на бакалавраті.

Варто пам'ятати, що тема дипломної роботи не є синонімом її назви, а це значить, що надалі в учня ВНЗ, що знаходиться у процесі написання необхідних тез, буде можливість вільно переформулювати проблеми проекту — якщо виникне така необхідність. Нижче фахівці центру польської освіти UP-STUDY підготували перелік критеріїв, які допоможуть прийняти правильне рішення.

1. Інтереси. Щоб не застрягти при написанні дисертації, її тема повинна відповідати Вашим інтересам. Природно, ще при виборі спеціальності багато студентів враховують цей фактор, але під час навчання видається можливість значно ближче ознайомитися з професією, та, часто з'являються переваги у тематиці дослідження. Працюючи над проектом, тема якого близька та цікава, можна добитися великих результатів та точно не нудьгувати при створенні об'ємного тексту.

2. Науковий характер. Звичайно, інтерес — це важливе питання, але студентам слід пам'ятати, що тема дипломної роботи повинна мати науковий характер. Виконуючи дипломну/магістерську роботу можна бути як першовідкривачем, що розкриває тематику, ніким не займану у Вашому університеті, так і відмінним послідовником, що досліджує важливі аспекти, які були запропоновані студентами попередніх випусків.

3. Відповідність предмета дослідження спеціалізації промоутера. Предмет дисертації не може бути в області архітектури, якщо студент навчається, наприклад, на філологічному факультеті. Питання повинні відповідати обраній спеціальності. Варто також адаптувати його під спеціалізацію промоутера (наукового керівника). Як тільки все буде врегульовано, викладач (інший академічний співробітник), що є керівником Вашого проекту, зможе допомогти та направити у потрібне річище при створенні роботи. Підкреслимо, що у разі, якщо у ході проведення досліджень виникли серйозні розбіжності з промоутером (або тема не відповідає його компетенції), можна звернутися до деканату з проханням змінити керівника. Як це відбувається на практиці, Ви можете прочитати у нашій статті: «Додаток, який допоможе студентам польських ВНЗ, котрі бажають змінити наукового керівника».

4. Доступ до джерел. Дуже істотним чинником при виборі теми дипломної роботи є врахування доступності джерел інформації, а саме предметна література (попри її формат).

Коли їх не так багато, варто переосмислити питання проекту. У цій ситуації також корисно подумати про те, чи не буде доречно провести анкетування або інше дослідження, на основі якого вдасться написати роботу.

Отже, під час навчання в одному з польських ВНЗ, майже кожен студент стикається з тим, що потрібно написати об'ємний текст, що підтверджує отриманий рівень знань. Це трудомісткий процес, що вимагає уваги до кожного пункту, але спочатку потрібно визначитися з темою. Вивчивши запропоновані критерії, студентам вдасться більш усвідомлено визначитися з напрямком дослідження, та, як наслідок, підготувати якісніше проект.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини