Дипломні роботи в університетах Польщі

4186
Facebook Twitter
Дипломні роботи в університетах Польщі

У даній статті ми розберемося, в якому вигляді, на сьогодні, здають дипломні/магістерські роботи студенти освітніх структур Польщі, та які вимоги до них виставляються.

Приїжджаючи до Республіки Польща з метою отримання необхідної кваліфікації, українцям та іншим іноземним громадянам краще відразу ознайомитися з навчальною програмою та нюансами, які очікують протягом всього періоду освіти. В принципі, нікого не дивує, що завершення навчання не відбувається саме по собі по закінченню відведеного програмою часу (бакалаврат — 3-3.5 року, магістратура — 1.5-2 року). Потрібно написати та захистити дипломну чи магістерську роботи, тільки після цього етапу можна отримати документи, що підтверджують придбаний ступінь. Та хоча теоретично відмінностей між таким контролем знань в Україні та Польщі не спостерігається, у дійсності вони колосальні. У даній статті ми розберемося, в якому вигляді, на сьогодні, здають дипломні/магістерські роботи студенти освітніх структур Польщі, та які вимоги до них виставляються.

В якому вигляді здають дипломні роботи студенти різних польських університетів?

У цьому напрямку, закон, який регулює питання про захист робіт, що підтверджують освітньо-кваліфікаційний рівень, дозволяє університетам вводити нововведення та відходити від звичного написання на задану тематику дипломних/магістерських робіт з подальшим їх захистом. Багато структур вищої освіти Польщі, з метою перевірки дійсних знань студентів допускають такі варіанти, як:

  • організація студентами всього курсу показу мод, у разі, якщо це університет дизайну;
  • робота над конкретним індивідуальним проектом (практикується в Академії Леона Козмінського);
  • написання технічних коментарів до проектів (використовується на деяких спеціальностях Гданського Університету);
  • правової відгук, проведена експертиза або юридичний коментар (практикують юридичні освітні структури Вроцлава).

В останні кілька років, серед польських університетів набрав популярності саме коментар, як спосіб захисту обраної кваліфікації. Також, як і раніше, часто пропонується створити власний проект. Обидва ці методу, на думку експертів, набагато доцільніше, ніж написання дипломної/магістерської роботи, оскільки під час його виконання, студенти можуть продемонструвати не тільки те, як вони засвоїли теорію, але і яким чином вони розуміють досліджувану спеціалізацію, показати, як можна використовувати на практиці набуті знання. Також, практично виключається можливість плагіату, того явища, з яким безуспішно борються викладачі України, Росії, Білорусії, та, на жаль, Польщі.

Вимоги до написання дипломної роботи

Якщо все ж університет слідує стандартним сценарієм, пропонуючи студентам написання та захист дипломної/магістерської роботи, тоді потрібно дотримуватися зазначених параметрів. В основному, вони передбачають написання тексту на задану тему у розмірі 90-110 сторінок. До цього окремо нумерованим списком 30-40 джерел, вони повинні бути реальними, адже інформація перевіряється. Також повинні бути присутніми карти, таблиці, графіки. Фахівці UP-STUDY підкреслюють, що попри тип структури освіти, її специфіку та інші фактори, Ваші роботи будуть ретельно вичитуватися, тому писати їх особисто та у необхідному форматі все одно доведеться. Плагіат, скачаний список літератури, куплені роботи, які не відповідають вимогам конкретного викладача, тільки віддалить Вас від отримання заповітного європейського диплома.

Отже, на сьогодні, в університетах Польщі можна зустріти як стандартне написання та захист дипломних робіт, так і підтвердження знань у вигляді створення проекту, написання коментарів та навіть проведення показів.

Останні три методи є дуже цікавими та практичними, оскільки дозволяють оцінити дійсний рівень отриманих знань. Проте, який би вид захисту диплома не вважало за краще керівництво ВНЗ, якщо Ви старанно вчилися протягом усього часу, боятися нема чого, а нове завдання варто розцінювати, як прекрасну можливість розкрити себе та проявити не тільки наявність знань, а й талант.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини