Чи можна перетнути кордон на авто, орендованому у компанії з прокату у Щецині?

2914
Facebook Twitter
Чи можна перетнути кордон на авто, орендованому у компанії з прокату у Щецині?

Стаття буде цікава студентам польських ВНЗ та іншим любителям подорожей на авто, оскільки на прикладі поїздки зі Щецина ми розповімо чи можна вирушати з Польщі за кордон на орендованій машині.

Коли любителі подорожей їдуть у відпустку, вони все частіше використовують прокат автомобілів. Це практичне та зручне рішення. Деяким на розум приходить думка про те, щоб відправитися за кордон на орендованому авто. Однак, перш ніж прийняти таке рішення, необхідно з'ясувати, чи є право здійснювати такі переїзди. Багато студентів польських університетів, серед яких чималий відсоток українців, люблять на вікенд відправлятися до країн ближнього закордоння, та не завжди є охота летіти або їхати автобусом/потягом. До речі, з деяких міст РП взагалі рукою сягнути до інших європейських куточків, наприклад, з Щецина до Берліна — 151 км. Стаття буде цікава студентам польських ВНЗ та іншим любителям подорожей на авто, оскільки на прикладі поїздки зі Щецина ми розповімо чи можна вирушати з Польщі за кордон на орендованій машині.

Чи повинен клієнт повідомляти про подорож за кордон у пункті прокату?

Кожна поїздка за кордон вимагає згоди прокатної компанії. Перш ніж підписувати договір, упевніться, що така можливість є. Навіть якщо компанія дозволяє такі поїздки, додаток необхідно. Такий запис має бути включена до контракту разом з лімітом кілометрів та обсягом страхування.

Договір оренди автомобіля

Компанії з оренди автомобілів мають свої правила, та правила для поїздок за кордон, тому Ви повинні уважно прочитати угоду про оренду — вона зазвичай не допускає самостійних поїздок за кордон. Найчастіше одним з перешкод є також обмеження кілометрів. Запис про допустиму кількість пройдених кілометрів включена до договору. Можливі штрафи за порушення правил та перевищення умов договору. Необхідно заздалегідь повідомити до прокатної компанії — тоді договір буде адаптований до ситуації. Згода на подорож часто пов'язана з додатковою оплатою.

Страхування орендованого автомобіля, що виїжджає за кордон

У багатьох компаніях немає проблем з орендою автомобіля для поїздки за кордон. Наприклад, на Carfree.pl — https://carfree.pl/wypozyczalnia-samochodow-szczecin/pl, просто потрібно повідомити про цей факт під час підписання контракту або телефоном, перш ніж забрати автомобіль. Проте, фахівці UP-STUDY звертають увагу на те, що стандартне страхування автомобіля може бути недостатнім у разі виникнення надзвичайної ситуації після перетину кордону. Відсутність відповідної страховки призведе до необхідності нести витрати на ремонт у разі аварії. При відсутності згоди прокатної компанії на закордонну поїздку та без належної страховки, крадіжка автомобіля буде знята з орендодавця. Порушення правил договору означатиме, що клієнт не отримає ніякої допомоги або заміни автомобіля. Деякі види оренди також обмежують кількість поїздок до країн Європейського Союзу через страховки AC.

Чи варто їздити за кордон на орендованому автомобілі?

Оформити прокат автомобіля у багатьох випадках вигідніше, ніж приватний. У разі ламання власного автомобіля клієнт залишається без транспорту, покладаючись на свої можливості. Прокатний автомобіль може гарантувати машину для заміни, тому не потрібно буде переривати поїздку. Він (орендодавець) також буде займатися офіційними питаннями або контактами зі страховиком. Все, що потрібно, це телефонний дзвінок до компанії — завдяки цьому можна легко насолоджуватися святами. За невелику плату Ви можете орендувати додаткове обладнання, наприклад дитяче крісло або навігацію. Це велика зручність, тому що не потрібно купувати ці аксесуари.

Підсумовуючи, зауважимо, що можна поїхати за кордон на орендованому автомобілі, якщо Ви раніше повідомили про це до прокатної компанії. Це не слід випускати з уваги, оскільки недотримання договору може призвести до штрафів, розірвання угоди оренди та відсутності підтримки у непередбачених ситуаціях. При плануванні поїздки до інших країн згода прокатної компанії забезпечить більшу безпеку. Проте, зверніть увагу на умови договору та страхування. Дотримання умов договору є гарантією допомоги у непередбачених ситуаціях, а також отримання заміни автомобіля у разі ламання.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини