Чи можна користуватися телефоном під час занять в університеті РП?

3890
Facebook Twitter
Чи можна користуватися телефоном під час занять в університеті РП?

Стаття зацікавить студентів першокурсників університетів Республіки Польща, оскільки ми дамо вичерпну відповідь на поставлене запитання, а також розповімо про те, чого не варто робити під час проходження занять.

В аудиторії тепло, студент задрімав, лекція триває нескінченно, та у кишені раптово відчувається вібрація, що повідомляє про нове повідомлення на телефоні. Кожен студент стикається з подібним рано чи пізно. Важливе питання — що робити у такій ситуації? Чи можна взяти телефон та перевірити, що нового у світі? Стаття зацікавить студентів першокурсників університетів Республіки Польща, оскільки ми дамо вичерпну відповідь на поставлене запитання, а також розповімо про те, чого не варто робити під час проходження занять.

Хороші звички студентів польських установ освіти

Теоретично відповідь проста — ні, учень ВНЗ не повинен відволікатися на заняттях на телефон, більш того, перемикати на себе таким чином увагу колег та викладача. Ви перебуваєте в академічному центрі, щоб отримати знання. У класі слід займатися наукою, а не реагувати на новини з всесвітньої павутини або вдаватися до суті проблем друзів. Крім того, деякі лідери можуть відчути себе ображеними такою поведінкою та мають право попросити покинути приміщення.

Вчені — це люди з високим санкціонованим становищем. Ті, хто викладає в університетах, повинні бути авторитетом, та студентам потрібно проявляти до них повагу. Показне використання смартфона під час заняття виглядає погано та знижує думку про учня не тільки в очах лектора, а й однолітків, які хочуть спокійно вчитися.

Тому краще відкласти гаджети на потім, оскільки Ви ризикуєте зробити дурну помилку, яка може дорого обійтися.

Телефон на лекції. Чого не потрібно робити під час академічного уроку?

Не у всіх ситуаціях варто ігнорувати дзвінок або повідомлення. Багато що залежить як від обставин, наприклад, важливе повідомлення, яке стосується здоров'я або сім'ї, так і від окремих викладачів. Багато вчених, особливо під час лекцій, не звертають уваги на те, що роблять студенти... якщо вони не перестараються. Ситуація може виглядати трохи гірше під час семінару, де, виходячи із завдання, завжди потрібно бути у контакті з учителем. У лабораторії також слід проявити підвищену пильність, щоб розібратися з інструкцією та роботою.

Вчитися не завжди весело, та якщо студент хоче на мить поглянути на екран телефону, щоб щось перевірити, у цьому немає нічого поганого. Лектори часто виходять з того, що учні закладів освіти дорослі, розумні люди. Крім ситуації з телефоном, фахівці центру польської освіти UP-STUDY рекомендують уникати наступних речей під час проходження занять:

  • не вести бесіди з колегами привселюдно;
  • не влаштовувати в аудиторії перекус;
  • не заходити на лекцію, якщо запізнення склало більш ніж 15 хвилин;
  • відповідати на поставлені питання, не зачіпаючи честі лектора.

Є кілька ситуацій, в яких студента можуть виключити з університету та систематичне порушення правил є одним з них. Також варто виділити наступні аргументи:

  • грубе порушення кодексу обраної установи освіти;
  • не складання іспитів та відсутність поліпшення результатів у відведені дві спроби;
  • несплата за навчальний період;
  • несвоєчасна здача дипломної/магістерської роботи.

Отже, студентам університетів Республіки Польща варто обмежити використання телефону під час занять до мінімуму. Доречно використовувати його у надзвичайних ситуаціях, коли, наприклад, інформація стосується життєво важливих обставин. У такому випадку, добре почекати до кінця заняття або на певний час без зайвого шуму покинути аудиторію.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини