Чи легко знайти роботу під час навчання в університеті РП? Ситуація на ринку праці

1266
Facebook Twitter
Чи легко знайти роботу під час навчання в університеті РП? Ситуація на ринку праці

Стаття стане у пригоді всім прагматичним студентам польських ВНЗ родом з України, оскільки ми розповімо про те, яка ситуація на польському ринку тимчасової зайнятості, а також надамо інформацію щодо легкості пошуку роботи на навчальний час.

Європейські студенти прагнуть працювати під час придбання кваліфікації, та багато з них виявляють таке бажання аж ніяк не через складне матеріальне становище сім'ї. Значна частина молодих людей Європи вважають, що виходити на ринок праці у 24 роки (середній вік закінчення університету), без практичних навичок — це мало перспективно. Чим раніше буде отримано перший професійний досвід, тим більше шансів побудувати успішну кар'єру. Багато українців, вибираючи університети Республіки Польща, віддають перевагу ВНЗ цієї європейської держави не тільки з огляду на низькі ціни на навчання та великі перспективи реалізації потенціалу, а й з причини можливості безперешкодно підробляти. Стаття стане у пригоді всім прагматичним студентам польських ВНЗ родом з України, оскільки ми розповімо про те, яка ситуація на польському ринку тимчасової зайнятості, а також надамо інформацію щодо легкості пошуку роботи на навчальний час.

Наскільки просто знайти підробіток, якщо ти учень установи освіти Польщі?

По-перше, підкреслимо, що іноземні студенти польських ВНЗ стаціонарної форми навчання, з огляду на зміни, що відбулися 4 роки тому, можуть працювати без обмежень за часом, більш того, не потрібно оформляти додаткові дозволи. Це істотно полегшує завдання пошуку підробітку. Ще важливо відзначити, що учні могли б проходити стажування та практики. Правда обидва варіанти підходять не кожному, адже перший, найчастіше, оплачується дуже скромно, другий й зовсім може мати безкоштовну основу. Вони більше потрібні тим, кому не вистачає досвіду, а з додатковими засобами проблем немає. Якщо ми говоримо про офіційну зайнятість, яка принесе стабільний дохід, тоді мова йде про підробіток з гнучким графіком. Це може бути зайнятість у вихідні дні, вечірній/нічний час, кілька годин на день, віддалена робота з плаваючим часом роботи. У будь-якому випадку, учням стаціонару не осилити повний робочий день спільно з очним відділенням, адже це завдасть шкоди навчанню, з'являться пропуски, недоробки матеріалу, хвости, та, як наслідок, втрата статусу студента. Чи легко знайти зручний та адекватно оплачуваний підробіток? Так. Найбільше пропозицій у сфері гастрономії та гостинності, але, при бажанні, працевлаштуватися можна в будь-якому вподобаному напрямку.

Де шукати пропозиції про підробіток? Чи є попит на тимчасових працівників?

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY підкреслюють, що практично при кожному університеті працюють бюро кар'єри (агентства з працевлаштування). У таких установах, локальні студенти мають можливість не тільки поцікавитися наявністю програм стажувань або вакансій для тимчасового працевлаштування, а й звернутися за допомогою при складанні резюме або проходженні співбесіди. Експерти бюро здатні перевірити та підказати, як відредагувати CV, також вони влаштовують тренінги, що допомагають більш впевнено поводитися під час інтерв'ю. Вдало можна знайти потрібний підробіток також через наступні ресурси:

  • дошки оголошень, розташовані на стінах у холі Альма-матер, а також у супермаркетах та великих торгових центрах;
  • оголошення з Мережі на спеціальних платформах з працевлаштування. Зазвичай вони мають фільтри, які дозволяють вибрати тимчасову зайнятість та тип діяльності;
  • у спеціалізованих рекрутингових агентствах.

Підсумовуючи, зауважимо, що відмінним варіантом для тих молодих людей, які бажають поєднати поліпшення матеріального стану з придбанням необхідних навичок у компанії, котра сподобалася, є звернення безпосередньо до роботодавця. Навіть якщо він не шукає співробітників у поточний момент, можна залишити своє резюме, та до кандидата звернуться при потребі. Ринок тимчасової зайнятості розвивається та це грає на руку, як студентам, так і роботодавцям.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини