Чому студенти кидають навчання у Польщі?

2753
Facebook Twitter
Чому студенти кидають навчання у Польщі?

Плануючи вчитися в Європі, українці найчастіше відправляються до Польщі для придбання кваліфікації. То давайте ж дізнаємося, що може стати причиною залишити навчання для студентів з України та інших учнів польських ВНЗ.

Молоді люди, які збираються/навчаються в університеті — це та категорія населення, чиї рішення часом бувають імпульсивними, а дії — не до кінця продуманими та приносять шкоду, як у фінансовому плані, так і крізь призму майбутніх перспектив. Таким чином, намагаючись всіма силами вступити до однієї з європейських установ освіти, деякі студенти, зустрічаючись з першими труднощами, поспішають покинути навчання. Плануючи вчитися в Європі, українці найчастіше відправляються до Республіки Польща для придбання кваліфікації. То давайте ж дізнаємося, що може стати причиною залишити навчання для студентів з України та інших учнів польських ВНЗ.

Топ 3 причин, через які молоді люди наважуються залишити навчання в одному з університетів Польщі

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY підкреслюють, що абітурієнтам, які бажають одним фактом вступу до польського ВНЗ домогтися результатів, варто відкинути цей варіант. Дійсно, завдяки навчанню у Польщі, можна отримати шанс стрімкого виходу на локальний/міжнародний ринок праці, отримати передові знання, а на практичних заняттях, оплачуваних стажуваннях або підробітку можна отримати потрібний досвід. Але, для цього потрібно докладати зусиль, причому не тільки у навчальний час. Виявляється це не всім зрозуміло, та коли деякі студенти стикаються з питаннями, які вимагають завзятості, вони просто кидають навчання. Ось найпоширеніші причини таких вчинків:

  1. Невдача на сесії. Перше складання іспитів — великий стрес, з яким потрібно вміти справлятися. По-перше, потрібно не запускати виконання домашніх завдань та лабораторних робіт, а також своєчасно обробляти інформацію, яка надавалася на лекціях. Якщо завдання виконувати у, той час, коли воно надійшло, тоді до іспитів Ви будете повністю підготовлені, та залишиться подбати лише про те, щоб впоратися з емоціями та не забути інформацію.
  2. Відсутність грошей, необхідних, щоб оплатити навчання. Це може стати причиною лише для тих, хто не вміє боротися. Інші враховують, що польська держава сприяє навчанню, як іноземців, так і локальних громадян, а це значить, що можна спробувати завоювати соціальну або іншу стипендію, грант або отримати знижку від ВНЗ або компанії посередника, що допомагає у процесі вступу.
  3. Народження дитини. Догляд та декрет не повинен бути стимулом для того, щоб залишати навчання, а проте, деякі молоді леді чинять так, оскільки бажають присвятити себе сім'ї.

Альтернативні рішення виключенню зі списку студентів

По-перше, у кожного учня польської установи є можливість взяти академічну відпустку, причому є, як мінімум 4 підстави для того, щоб деканат дозволив піти у відпустку. Серед них: щодо догляду за дитиною; для написання наукової праці; за станом здоров'я; у зв'язку зі скрутною життєвою ситуацією та необхідністю тривалої реабілітації. До слова, взяти деканку дозволяється, як на один семестр, так і на академічний рік. У будь-якій життєвій ситуації варто зважити всі за та проти, адже кинути навчання простіше, ніж відновитися. Матеріальні труднощі можна вирішити, вдавшись до допомоги держави, меценатів або ВНЗ. Якщо Ви не встигаєте з навчанням, варто навчитися планувати час відпочинку та отримання знань. У разі, якщо у Вас намічається поповнення в сім'ї, можна взяти академічну відпустку.

Підсумовуючи, зауважимо, що польський диплом відкриє можливість побудувати успішну кар'єру, як у локальному, так і у глобальному масштабі. Кидаючи навчання, Ви втрачаєте перспективи, які могли отримати, але також і матеріальні кошти, сплачені за наступний період. Перш, ніж приймати таке категоричне рішення, потрібно розуміти, що хоча за Вами залишиться шанс на відновлення, це зажадає сил, енергії, часу та грошей.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50%

Акція 499 євро 250 євро

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини