Чи буде сума винагороди у пропозиціях про роботу у Польщі публічною?

8531
Facebook Twitter
Чи буде сума винагороди у пропозиціях про роботу у Польщі публічною?

Чому взагалі виникла ідея розкрити передбачуваний заробіток? Чи принесе це які-небудь переваги роботодавцям або працівникам, попри країну походження останніх? Обговоримо детальніше всі нюанси запропонованого проєкту.

Проєкт поправки до Трудового кодексу Республіки Польща, якій віддають перевагу українці, котрі бажають навчатися та працювати у цій стабільній європейській державі, на даний час аналізується з метою введення положення, що накладало б на роботодавців зобов'язання розкривати пропоновану валову заробітну плату. Наймач може використовувати опцію публікації не однієї суми, а діапазону оплати за роботу на цій посаді з можливістю узгодження винагороди. При відсутності такої інформації буде передбачатися штраф. Впровадження такої поправки важливе не тільки для студентів/випускників локальних університетів, котрі лише виходять на ринок праці, а й для досвідчених фахівців, що розглядають варіанти зміни місця діяльності. Обговоримо детальніше всі нюанси запропонованого проєкту.

Чому взагалі виникла ідея розкрити передбачуваний заробіток? Чи принесе це які-небудь переваги роботодавцям або працівникам, попри країну походження останніх?

Переваги для співробітників польських компаній

Валова винагорода, представлена на етапі публікації пропозиції, вплине на прискорення пошуку кандидатів та підвищення ефективності цих заходів. Людина, яка вирішила відгукнутися на вакансію, не повинна боятися, що після кількох етапів процесу наймання, коли її майже прийняли на роботу, заробітна плата не буде відповідати очікуванням. Публікація винагороди, безумовно, також вплине на якість наступних співбесід. Питання заробітної плати, бонусів та додаткових пільг, важко обговорювати багатьом людям, будь то студенти, які шукають першу роботу для поліпшення матеріального становища та напрацювання досвіду, або досвідчені фахівці, котрі прагнуть поліпшити робочі обставини. Заявники часто бояться бути звинуваченими у зарозумілості та вимогливому ставленні. Знаючи запропонований діапазон, вони повинні будуть думати тільки про те, як написати резюме та як правильно подати свої навички. Це також частковий захист від того факту, що співбесіда дає несправедливу пропозицію про роботу за нижчу заробітну плату, ніж у середньому країною.

Відкритість пропонованої винагороди стане важливим кроком в усуненні дискримінації в оплаті праці, розриву між заробітком чоловіків та жінок. Публікація в оголошенні суми заробітку разом з обов'язками, за які вона буде виплачена, дозволяє працівнику краще подумати про обраний шлях розвитку та прийняти рішення про зміну місця роботи.

Прозора система оплати праці впливає на побудову позитивних відносин між керівником та найнятим персоналом. Співробітники будуть працювати у дусі справедливості та довіри, що може відбитися на якості роботи.

Переваги для роботодавців компаній Республіки Польща

Пропозиція про те, що брутто-зарплата повинна публікуватися у рекламних оголошеннях, в основному адресована працівникам, але також має позитивні наслідки для роботодавців. Основним, як і у разі здобувача роботи, є факт прискорення наймання, велика точність відбору людей для співбесід. На них з'являться люди, готові прийняти запропоновану винагороду. Відкрита зарплата також створює імідж компанії як надійного роботодавця. Це має велике значення у разі ринку, на якому працівники все ще схильніші встановлювати умови (якщо вони є фахівцями в обмежених секторах).

Аналізуючи цю тему, за підсумком, не слід забувати про страхи, які можуть виникнути у людей, змушених публікувати пропоновану винагороду. Існує ризик того, що компанії, котрі конкурують, представивши свою пропозицію через певний час, зможуть запропонувати вигідніші тарифи для залучення співробітників до своєї компанії. Крім того, працівники, залучені на різних умовах та з різною оплатою праці, можуть зажадати підвищення заробітної плати. Проте, що принесуть правки у такому ракурсі, покаже лише час.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини