Чек-лист для батьків абітурієнта

1165
Facebook Twitter
Чек-лист для батьків абітурієнта

Досить частим вибором українських батьків та їх дітей стають університети Республіки Польща. Зважаючи на це, доцільно скласти своєрідний чек-лист, який допоможе врегулювати справи після зарахування.

Всі батьки бажають кращого своїй дитині, та українці не відстають від цієї тенденції. Бачачи свої поневіряння на Батьківщині у пошуках адекватного місця роботи та нормальної заробітної плати, мало хто бажає подібного своїм дітям. Поки немає стабільної ситуації у країні, кращі перспективи багато хто бачить у міграції з метою здобуття вищої освіти. Досить частим вибором українських батьків та їх дітей стають університети Республіки Польща. Саме у польській освіті, яка, до речі, не виллється у непосильні інвестиції, вони здатні розгледіти можливості реалізації їхніх чад як висококласних фахівців та цілісних особистостей. Зважаючи на це, плануючи відправити абітурієнта на навчання, доцільно скласти своєрідний чек-лист, який допоможе не тільки не втратити важливі деталі, але й врегулювати справи після зарахування.

Пункти, які повинні бути включені до переліку важливих справ кожного батька абітурієнта польського ВНЗ

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY рекомендують, ще до початку підготовки до вступу у будь-який з університетів Польщі, відвідати освітню презентацію (виставку). Таким чином, вдасться отримати відповіді на питання щодо доцільності польської освіти, її якості, середньої вартості, мови досліджень, можливостей розвитку під час та після отримання кваліфікації. Також можна буде поставити ті, які мають індивідуальний характер, тому такі заходи будуть до речі, як для абітурієнта, так і для його батьків. Зверніть увагу, UP-STUDY регулярно проводить такі події, причому не тільки у Києві, а й у більш ніж 25 містах країни, тому варто їм приділити увагу, щоб відкинути всі сумніви та придбати надійного посередника. Далі, до чек-листу необхідно внести такі пункти для подальшого розв’язання:

  • Вибрати університет та спеціальність. Від цього рішення залежить те, на якій підставі буде вступати кандидат. У державних освітніх установах необхідно складати іспити, водночас як у приватних можна бути зарахованим без урахування результатів зовнішнього національного оцінювання та інших тестів, лише за допомогою проходження співбесіди.
  • Вибір мови навчання та відповідних курсів. Польськомовні програми обходяться дешевше, водночас як англійська курс дозволить швидше побудувати кар'єру у глобальному масштабі. Мовна школа — важливий елемент, тому її потрібно ретельно вибирати. До речі, учні, що вступають з UP-STUDY, час від часу можуть отримати безкоштовні мовні курси з локальної мови РП. У тому випадку, якщо у потрібний період вивчення мови відсутні такі пропозиції від нашого центру, не варто відмовлятися від курсів, розроблених передовими фахівцями, оскільки вони мають ідеальне співвідношення між ціною та якістю послуг, що надаються.

  • Підготувати пакет документів для передачі до ВНЗ та для відкриття візи. Кожен перелік документів вимагає ретельного оброблення, збирання довідок та заяв, перекладів та інших не менш важливих нюансів, наприклад, як для візи — підстава для видачі, а для ВНЗ — підтвердження платоспроможності. Зважаючи на це, варто розширити цей пункт на десяток підпунктів.
  • Підібрати житло та забезпечити побут. Після успішного зарахування не потрібно розслаблятися, варто відправитися до Польщі, по-перше, щоб передати оригінали до ВНЗ, по-друге, щоб знайти квартиру або інший варіант житла хоча б на перший рік. Також варто подбати про наявність меблів, гаджетів для навчання та врегулювання інших побутових дрібниць.

Отже, кожен з пунктів передбачає безліч деталей. Вперше зіткнувшись з ними, можна розгубитися та втратити те, що стане бар'єром для вступу дитини до бажаного ВНЗ. Щоб цього уникнути, рекомендуємо звернутися до будь-якого представництва UP-STUDY, де наші експерти візьмуть значну частину організації процесу вступу (зарахування, відкриття візи та пошуку житла) на себе, а також нададуть чітке керівництво для тих випадків, які необхідно розв’язувати самостійно.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини