Скільки потрібно вчитися для досягнення ступеня магістра у польських університетах?

5617
Facebook Twitter
Скільки потрібно вчитися для досягнення ступеня магістра у польських університетах?

Перевага польської магістратури очевидна для багатьох українців та іноземців інших країн, але, щоб скласти повну картину про другий ступінь навчання у ВНЗ Польщі, розглянемо процес більш детально.

Українці, розглянувши перспективність навчання в університетах Республіки Польща, відправляються до цієї європейської держави для придбання ступеня бакалавра та магістра у необхідному напрямку. Польська система вищої освіти заснована на трирівневій структурі навчання. Вища освіта — це програма першого, другого або єдиного циклу, що викладається університетом, який має на це повноваження. Докторантура цікава лише тим молодим людям, які займаються науковою та/або академічною діяльністю. Навчання другого ступеня в установах освіти Польщі доступніше для іноземців, ніж в інших країнах Європи. Також, вагомими аргументами на користь вибору магістратури РП є порівняно низькі поточні витрати, високий рівень викладання, можливість набуття практичного досвіду на стажуваннях та підробітках, а також короткий період адаптації. Як видно, перевага польської магістратури очевидна для багатьох українців та іноземців інших країн, але, щоб скласти повну картину про другий ступінь навчання у ВНЗ Польщі, розглянемо процес більш детально.

Термін навчання для досягнення ступеня магістра у польських університетах

Варто спочатку помітити, що навіть у разі, якщо Ви отримали ступінь бакалавра в Україні або іншій державі, не у РП, вчитися на магістратурі у Польщі можна без проблем. Мало того, не потрібно підтверджувати попередню кваліфікацію, а також немає необхідності дублювання напрямів досліджень. Простіше кажучи, не обов'язково вибирати поглиблення знань, отриманих на бакалавраті, можна віддати перевагу іншій програмі, за винятком медицини, мистецтв та деяких інших спеціальностей. Говорячи про термін навчання, зауважимо, що для досягнення освітньо-кваліфікаційного рівня магістра потрібно вчитися від 1,5 до 2 років. Закінчується процес присвоєнням вченого звання. Щоб отримати диплом про закінчення програми другого циклу, студент повинен набрати не менш ніж 90 кредитів ECTS. Курс навчання триває три або чотири семестри.

Період навчання включає професійну практику студента. Фахівці UP-STUDY звертають увагу кандидатів на навчання на те, що деякі спеціальності проходять на неподільній магістратурі. Мається на увазі, що процес освоєння спеціальності триває протягом п'яти років, без поділу на перший та другий цикли.

Обрані університети Польщі та вартість навчання у них на курсах другого циклу

Як показує досвід бувалих студентів та думка досвідчених фахівців UP-STUDY, українцям та кандидатам з інших держав більш доцільно вчитися у приватних установах, розташованих у столиці або на Заході РП. Розглянемо хороші варіанти та діапазони вартості навчання у них на магістратурі:

Підбиваючи підсумки, варто особливо підкреслити, що багато українців, які отримали диплом бакалавра вдома відправляються до Польщі на магістратуру, адже навчання обходиться не дорожче, ніж на батьківщині, але ось перспектив значно більше. З кваліфікацією, придбаною у будь-якій із запропонованих установ освіти вдасться працевлаштуватися до будь-якої локальної або міжнародної компанії у перші три місяці після отримання диплома. Також, якщо є охота або необхідність, випускники польської магістратури можуть знайти гідне місце праці у будь-якій з індустріально розвинених держав, що ще більше підвищує цінність навчання у РП на магістра.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини