Безвізовий режим і навчання в Польщі. Розповідає експерт UP-STUDY

9895
Facebook Twitter
Безвізовий режим і навчання в Польщі. Розповідає експерт UP-STUDY

Стаття буде корисною та пізнавальною для всіх українських абітурієнтів, а також їх батьків, адже ми розглянемо всі тонкощі оформлення візи D, а також особливості режиму «без візи».

Рішення щодо лібералізації Європейським Союзом безвізового режиму України з тридцятьма іноземними державами, внесло корективи в перетин кордону з метою короткострокових візитів, але не тривалого перебування за межами рідної країни. І, хоча переваги цього нововведення видно, практично, для всіх громадян України, студенти, які прийняли рішення здобувати освіту у вищих навчальних закладах Республіки Польща, в будь-якому випадку, зобов'язані оформляти національну довгострокову візу категорії D. Ця обставина викликана тим, що за умовами безвізового режиму можна знаходитисяьв будь-який з Європейських країн не більше 90 днів, в півріччі, а навчання займає значно більше часу. Стаття буде корисною та пізнавальною для всіх українських абітурієнтів, а також їх батьків, адже ми розглянемо всі тонкощі оформлення візи D, а також особливості режиму «без візи».

Що являє собою безвіз для українців?

Дана домовленість дозволяє українським громадянам проходити безперешкодно прикордонний контроль, та перетинати кордон з країнами-учасницями Європейського Союзу (виключені тільки Великобританія та Ірландія), а також з державами Шенгенської четвірки, серед яких Норвегія, Ісландія, Ліхтенштейн та Швейцарія. Так, необхідно дотримуватися деяких умов, але, в загальному, процес досить простий. Подорож в ці країни має мати наступний характер: туристичний, короткостроковий навчальний, нетривалі відрядження, візити. Термін перебування обмежується трьома місяцями в півріччі, та розраховується за допомогою «шенгенського калькулятора». Обов'язковою є наявність біометричного паспорта, підтвердження мети подорожі, страховки, достатність коштів та квиток у зворотну сторону. Категорично забороняється проживати на території іноземної держави, навчатися для отримання науково-кваліфікованого ступеня, працевлаштовуватись.

Особливості оформлення національної візи

Саме тому, що терміни перебування по безвізу не збігаються з часом, який необхідний присвятити навчанню, а також те, що вчитися на бакалавра та магістра, виїхавши за новим режимом, просто — заборонено, студенту необхідно оформити довгостроковий дозвіл на перебування в Польщі, яким і є студентська віза. Зверніть увагу, що не завжди все йде гладко, та є багато підводних каменів в питанні відкриття візи, а Вам краще організувати її отримання з першого разу, адже в іншому випадку Ви можете не встигнути до навчального року. Тому, якщо Ви хоч на краплю сумніваєтеся в своїй компетенції, щодо цього питання, краще зверніться до наших фахівців, які допоможуть та пояснять все на кожному з майбутніх етапів, і Ви отримаєте даний документ швидко та без турбот. Віза D видається терміном до 1 року, дозволяє навчатися, жити та працювати в Польщі, без обмежень, а також подорожувати Шенгенською зоною, дотримуючись деякі умови, які стосуються терміну перебування.

Також, якщо у Вас є Карта Поляка, Ви можете відкрити візу не тільки для себе, але й у цей же момент допомогти оформити її найближчим родичам (батькам, чоловікові/дружині). Підставою для видачі є запрошення-зарахування від обраного закладу вищої освіти. Далі потрібно записатися в Консульство або візовий центр, та на призначену дату підготувати пакет запитуваних документів. Після подачі, при позитивній відповіді готуйтеся до переїзду, при негативній — можна оскаржити результат протягом 15 днів, з моменту його отримання.Підсумовуючи потрібно особливо підкреслити, що єдиний випадок, при якому майбутній студент польського ВНЗ може використовувати безвіз — це в проміжку між подачею документів та оформленням візи. Якщо Ви вже отримали позитивну відповідь від ВНЗ, Вам потрібно передати оригінали прямо до приймальної комісії, а віза D ще не готова, тут то Ви і можете випробувати перетин кордону по безвізовому режимі. Якщо у Вас не було Карти Поляка, та Ваші батьки не оформили для себе довгострокового дозволу, тоді компанія UP-STUDY може надати для всіх батьків учасників нашої програми, повну інформаційну підтримку у вирішенні цього питання.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини