Безвізові країни для українців. В які країни віза не потрібна?

7603
Facebook Twitter
Безвізові країни для українців. В які країни віза не потрібна?

Українці довго очікували введення безвізового режиму з країнами Європейського Союзу, та, нарешті, отримали бажане, яке стало реаліями сьогодення з 11.06.2017.

Українці довго очікували введення безвізового режиму з країнами Європейського Союзу, та, нарешті, отримали бажане, яке стало реаліями сьогодення з 11.06.2017. Це нововведення виключає потребу оформлення короткострокового Шенгену, шопінг візи, для володарів біометричних паспортів тому, що можна перетнути кордон у вільному режимі, з тридцятьма країнами. Для не тривалих подорожей, а також короткострокових курсів або відряджень — це те, що потрібно. Інакше йдуть справи, якщо у Вас часті відрядження, досить тривалого характеру, або Ви прийняли рішення здобувати освіту у вищих навчальних закладах Республіки Польща, або інших Європейських держав. Дана стаття буде цікава як для абітурієнтів європейських ВНЗ, так і для інших українських громадян через те, що ми розглянемо всі особливості режиму «без візи», терміни дії, країни, в які можна в'їжджати без перешкод, а також документи, які потрібно оформляти для більш тривалого перебування в Європі.

Яких правил потрібно дотримуватися, перетинаючи кордон по безвізу?

Основним є наявність біометричного паспорта, який зовні відрізняється від старого зразка тільки невеликим логотипом, але саме він дозволяє зрозуміти, що всередині міститься чіп, з інформацією про відбитки пальців. Також, обов'язково повинні бути присутніми:— поліс медичного страхування (при використанні загального транспорту), страхування цивільної відповідальності (якщо пересуватися власним автотранспортним засобом);— документ, який доводить мету поїздки;— документ, який підтверджує Ваші наміри повернеться у вихідну точку (авіаквиток, квиток на автобус);— дорожні чеки або виписка з банківської організації, про достатню кількість коштів, які можуть забезпечити Ваше перебування в європейській країні.

Не можна працювати, навчатися у ВНЗ та мати намір проживати понад три місяці, протягом піврічного терміну. Щоб визначити, скільки Вам буде дозволено перебувати за кордоном, можна розрахувати термін за допомогою «калькулятора Шенгену».

Країни, які доступні за умовами безвіза

Якщо Ви вирішили нанести візит в будь-яку з країн, в яку тепер в українців вільний в'їзд, все рано, не полінуйтеся, та уточніть всі особливості в туристичній фірмі, або Консульстві цієї держави. За умовами безвізового режиму, можна відвідувати тридцять держав, серед яких:— майже всі країни, які входять до Європейського Союзу. Винятком є ​​Великобританія та Ірландія, які ще в момент входу в ЄС залишили за собою виключне право, на ведення власної візової політики;— чотири країни, які виходять за межі ЄС: Норвегія, Ісландія, Ліхтенштейн та Швейцарія.Потрібно підкреслити, що ця угода не з шенгенськими державами, а з ЄС тому, також відкриті для візитів Хорватія, Кіпр, Румунія та Болгарія.Ще слід зазначити, що стануть доступні маленькі держави, такі як Монако та Ватикан.

Що робити українцям, які не можуть вкластися у визначений термін, або умови?

Маючи тривалі та часті відрядження, якщо плануєте вчитися або працевлаштуватися в одній з перерахованих країн, потрібно оформляти дозвіл іншого типу. Залежно від обставин — це може бути посвідка на проживання, або національна віза категорії D. Саме такі документи дозволять Вам безперешкодно навчатися у Польщі, інших державах, а також, влаштується на легальну підробіток, або з інших причин затриматися на певній території, за межами рідної країни. Для відкриття візи потрібно підставу, якою виступає трудовий договір, або довідка про зарахування до ВНЗ. Далі, слід записати у візовий центр та подати документи. Віза D за багатьма параметрами більш зручна, особливо якщо Ви плануєте не тільки виконати свою місію в іншій державі, а й затриматися на тривалий час, або назовсім.

Підсумовуючи зазначимо, що безвіз полегшив короткострокові поїздки до Європи, але не змінив нічого для тих, кому потрібно тривале перебування поза Україною. Оформити потрібні документи не складно, але головне бути уважним до деталей, наприклад, для кожної країни визначена своя сума, яка повинна бути в наявності у мандрівника на 1 день перебування за кордоном. Якщо ж у Вас паспорт старого зразка, або обставини вимагають бути довше трьох місяців у від'їзді, тоді без візи Вам не обійтися.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини